Super League: Ο Παναθηναϊκός σάρωσε 3-0 την ΑΕΚ – Ανετα ο Ολυμπιακός τον ΟΦΗ – Αποτελέσματα και βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 στο «Καραϊσκάκης» επί του ΟΦΗ και σε συνδυασμό με την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ αύξησε στους 13 βαθμούς την διαφορά στην κουρφή της βαθμολογίας για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» άσκησαν ασφυκτική πίεση στους (ελλιπείς) Κρήτες την πρώτη μισή ώρα του αγώνα, διάστημα στο οποίο έπαιξαν τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο και είχαν 10 τελικές (οι 8 στην εστία), έναντι καμίας των φιλοξενούμενων.

Στο 11΄ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί

για χέρι του σκόρερ, στο 16΄ ο Επασί έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Μασούρα, στο 17΄ ο Εμβιλά δεν πρόλαβε να σουτάρει από κοντά και στο 19΄το σκορ άνοιξε ο Γκάρι.

Στο 85΄, σε φάουλ του Βαλμπουενά και σουτ του Σισέ η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Επασί και στο 89΄ ο Ντουρμισάι σημείωσε αυτογκόλ με κεφαλιά, προσπαθώντας να αποκρούσει προ του Μπουχαλάκη, για το τελικό 2-0.

Τη νίκη της ημέρας πέτυχε ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός που συνέτριψε με 3-0 την τραγική ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι, ενώ παράλληλα εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα.

Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 3-0 της Ενωσης, με το σκορ να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, χάρη στα γκολ του Αϊτόρ με πέναλτι (16΄), του Παλάσιος (18΄) και του Ιωαννίδη (29΄). Με την αποψινή νίκη, το «τριφύλλι» εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ και πλησίασε σε απόσταση τριών βαθμών την Ενωση, που έχει πάντως ένα ματς λιγότερο.

Στο 13΄ σε ένα γύρισμα του Αλεξανδρόπουλου από τα αριστερά, ο Ρότα έπεσε άτσαλα πάνω του και τον βρήκε με τις τάπες, αφότου ο μέσος του Παναθηναϊκού είχε βγάλει τη σέντρα. Ο Πορτογαλός διαιτητής Νόμπρε είδε τη φάση στο μόνιτορ και καταλόγισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε στο 16΄ ο Αϊτόρ και άνοιξε το σκορ.

Πριν καν συνέλθουν οι «κιτρινόμαυροι», ήρθε και το δεύτερο «χτύπημα» από τους γηπεδούχους σε μία αντεπίθεση, που ξεκίνησε από κλέψιμο του Σάντσες και ολοκληρώθηκε με εξαιρετική κούρσα 50 μέτρων και πλασέ του Παλάσιος, που «έγραψε» το 2-0 μόλις στο 18΄.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η τύχη της… γύρισε την πλάτη σε δύο διαδοχικές φάσεις. Στο 25΄, σε σουτ του Ανσαριφάρντ, η μπάλα κόντραρε στον Βέλεθ, βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσούμπερ έπιασε πολύ δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο -κάθετο αυτή τη φορά- δοκάρι του Διούδη.

Η «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Ενωσης ήρθε στο 29΄. Ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ιωαννίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή την έστειλε για τρίτη φορά στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Σκόνταψε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, μένοντας στο 1-1 με τον Ιωνικό, μόλις λίγες μέρες μετά την μεγάλη πρόκριση στο Conference League, ένα αποτέλεσμα που τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

. Ο «Δικέφαλος του βορρά» προηγήθηκε στο 33΄ με πέναλτι του Σβαμπ, για να ισοφαρίσει στο 59΄ ο Τουράμ.

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη που πέρασε με 2-0 από την Τρίπολη επί του Αστέρα και πέρασε στην 5η θέση της βαθμολογίας, στο ντεμπούτο του Μπούργος στον πάγκο.
Τέλος, ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς στο Αγρίνιο μεταξύ του Παναιτωλικού και του Βόλου.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος:

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2 (41΄ Καμαρά, 90΄+7 Σάσα)
Παναιτωλικός – Βόλος 0-0
ΠΑΟΚ – Ιωνικός 1-1 (33΄ Σβαμπ – 58΄ Τουράμ)
Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-0 (19΄ Γκ. Ροντρίγκες, 89΄ αυτ. Ντουρμισάι)
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0 (16΄ Αϊτόρ, 18΄ Παλάσιος, 29΄ Ιωαννίδης)
Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος 28/2
ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 28/2

Η βαθμολογία (σε 24 αγώνες)

Ολυμπιακός 62
ΠΑΟΚ 49
ΑΕΚ 42
Παναθηναϊκός 39 -25αγ.
Άρης 36 -25αγ.
Αστέρας Τρίπολης 35
ΟΦΗ 34 -25αγ.
ΠΑΣ Γιάννινα 31
Παναιτωλικός 29 -25αγ.
Βόλος 29
Ιωνικός 26 -25αγ.
Λαμία 18
Ατρόμητος 17 -23αγ.
Απόλλων Σμύρνης 13

Keywords
Τυχαία Θέματα