Super League: Νίκη ΠΑΟΚ στη Νίκαια, ψηλά ο Βόλος που κέρδισε τον ΠΑΣ

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 του Ιωνικού στη γήπεδο της Νεάπολης, σε αναμέτρηση που έκλεισε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Φιλίπε Σοάρες (27′), Νέλσον Ολιβέιρα (34′) και Ντάγκλας Αουγκούστο (57′) τα γκολ

για τους «ασπρόμαυρους» που παραμένουν στην πέμπτη θέση, λίγα πράγματα από την άλλη για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού που παραμένει χαμηλά στην κατάταξη. 

Νωρίτερα, ο Βόλος επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στα γκολ του Οζέγκοβιτς.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης (9′ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεσκίδα (46′ Νοκιέρ), Φερνάντες (80′ Κούτσιας), Οζέγκοβιτς (86′ Φερνάντεθ), Ντέλετιτς (86′ Πίρινεν).

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (64′ Μπάλαν), Τζίμας, Μέντες, Ροσέρο, Παμλίδης.

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ 0-3

Η αρχή, πάντως, δεν προμήνυε τέτοια εξέλιξη. Ο Ιωνικός έδωσε χώρο στα πρώτα λεπτά στον ΠΑΟΚ, ωστόσο φρόντιζε να υπενθυμίζει με αντεπιθέσεις πως είναι επικίνδυνος.

Σε μία από αυτές, στο 13′ ο Εμάνουελ Σάκιτς βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, αλλά στο δυνατό σουτ που επιχείρησε, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ίνγκι Ίνγκασον και πέρασε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 27′. Γιάννης Κωνσταντέλιας και Ράφα Σοάρες συνδυάστηκαν από τα αριστερά, ο Πορτογάλος μπακ έκανε το γύρισμα κι ο Φιλίπε Σοάρες έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος και την κακή αντίδραση του Λευτέρη Χουτεσιώτη. Πρώτο γκολ του Φιλίπε Σοάρες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα.

Επτά λεπτά μετά, ήρθε και το 0-2. Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την πάσα του Ντιμίτρο Τσιγκρίνσκι, τροφοδότησε τον Ολιβέιρα κι ο Πορτογάλος με ωραίο σουτ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κάπου εκεί τελείωσε το πρώτο μέρος, αλλά ουσιαστικά και το ματς, τουλάχιστον αναφορικά με το νικητή. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν χώρους κι έκαναν το παιχνίδι τους στο β’ μέρος.

Κι αφού Κωνσταντέλιας (51′) και Ολιβέιρα (53′) απέτυχαν, δε συνέβη το ίδιο με τον Αουγκούστο που ήταν αποδέκτης της πάσας του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, για το 0-3.

Οι αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα κι οι ευκαιρίες ελαχιστοποιήθηκαν. Ο Νίκος Ιωαννίδης θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της τιμής για τον Ιωνικό, αλλά αστόχησε στο 74′ ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ντόμινικ Κοτάρσκι πρόλαβε τον Βασίλη Μάντζη.

Το σκορ δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ έφτασε στη δεύτερη σερί του νίκη κι ελπίζει στο φινάλε του πρώτου γύρου να προσπεράσει, τουλάχιστον, τον Βόλο ή και τον Ολυμπιακό. Ο Ιωνικός θα πάει στην Τρίπολη, με την ελπίδα να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό (69′ Κάνιας), Λοβέρα (69′ Μεντόσα), Σάκιτς, Φαντιγκά (83′ Μάσας), Ελευθεριάδης (69′ Ιωαννίδης), Σεμπά (84′ Τσίμπσαχ), Μάντζης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (76′ Ντάντας), Φιλίπε Σοάρες (72′ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (71′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (85′ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα (71′ Τόμας).

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με 1-0 από την έδρα του Παναιτωλικού και η ΑΕΚ επικράτησε άνετα του ΟΦΗ με 3-0 στη 12η αγωνιστική της Super League, διατηρώντας τη μεταξύ τους απόσταση στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στο -10 από την κορυφή παρέμεινε ο Ολυμπιακός, που νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό. 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-1

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με σκορ 1-0, για τη 12η αγωνιστική της Super League με γκολ του Φώτη Ιωαννίδη, πανηγυρίζοντας ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο», στην προσπάθεια που καταβάλλει για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς διεύρυνε στους 12 αγώνες το αήττητο σερί της στην εφετινή Super League και φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 34 βαθμούς

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στο «τριφύλλι» με την αμυντική τους λειτουργία, ωστόσο το γκολ του Ιωαννίδη στο 78′ κατάφερε να την «ξεκλειδώσει» και να ανοίξει το δρόμο για το «διπλό».

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν δοκάρι ύστερα από κεφαλιά του Καρέλη, χάνοντας έτσι σπουδαία ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδώριδης (75’Χουχούμης) , Μλάντεν (75′ Μάρτσενσον), Φλόρες, Ντιας (75′ Κολοβός), Μόρσεϊ (85′ Καρέλης), Σενγκέλια (61′ Νταγκό), Πέδρο.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (90+1′ Γκανέα), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Κουρμπέλης (75′ Βαγιαννίδης), Πέρεθ, Βέρμπιτς (75′ Ιωαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (90+1’Σάρλια), Σπόραρ (85′ Τσοκάι).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε  με 1-0 του Λεβαδειακού στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, για την -εμβόλιμη- 12η αγωνιστική της Super League. Με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 24 βαθμούς και είναι στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στο -4 από τη δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ο Ανδρούτσος με σουτ στο 40ο λεπτό.

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Λιάγκας (46′ Τζημόπουλος), Βίχος, Μπάχανακ, Τσάπρας, Βινίσιους, Νίκας, Σκβάρκα (46′ Γιαννιώτας), Κουαμπένα, Χάμοντ (86′ Τσιριγώτης), Βράκας

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (76′ Άβιλα), Ντόι, Ρέτσος, Βρουσάι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (77′ Μπόουλερ), Μπιέλ (83′ Φορτούνης), Χάμες Ροντρίγκες (83′ Σαμασέκου), Ελ Αραμπί (64′ Μπακαμπού)

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0

Η ΑΕΚ κέρδισε τον ΟΦΗ με 3-0 στην κατάμεστη OPAP Arena.

Η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει δύο φορές με τη συμπλήρωση 10 λεπτών. Ο Άμραμπατ κέρδισε  πέναλτι στο 5′ από μαρκάρισμα αντιπάλου στην περιοχή και ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ. Πριν καλά καλά ο ΟΦΗ μπορέσει να συνέλθει, η Ένωση έφτασε στο 2-0 με ωραία εκτέλεση του Γκατσίνοβιτς στο 11′, έπειτα από ασίστ του Μάνταλου. Ο Μάνταλος στο 60′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και αποχώρησε με τραυματισμό δέκα λεπτά αργότερα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (66′ Αραούχο), Πινέδα (66′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (70′ Μαχαίρας), Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία (86′ Κοσίδης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμαντής (83′ Πασαλίδης), Περέα (74′ Στάικος), Μεγιάδο, Ντιουσέ (83′ Νέιρα), Θοράρινσον, Τζου (66′ Νικό), Γκερέρο (66′ Ντουρμισάι).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0

Ο Ατρόμητος επιβλήθηκε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης  στο Περιστέρι

Ο Χατζηισαΐας στο 10′ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Κιάρτανσον να κάνει δύο λεπτά αργότερα  το 2-0, ήταν  και το τελικό σκορ.

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Κουέν (77΄Φριντζόνσον), Γκονζάλες (68΄Οικονομίδης), Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (68΄Τζαβίδας), Ροτάριου (77΄Κλωναρίδης).

Αστέρας Τρίπολης (Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρντάφσκι (46΄Καρμόνα), Ζουκάνοβιτς, Καστάνο, Τασουλής (68΄Άλβαρες), Σίτο, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (68΄Μπερτόγλιο), Κρέσπι, Ριέρα, Μπαράλες (57΄Μπενίτο).

Την Τρίτη

ΑΡΗΣ-ΛΑΜΙΑ 5-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Πάλμα, ο οποίος σημείωσε τρία γκολ, ο Άρης επιβλήθηκε εύκολα με 5-0 της Λαμίας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Ντάνι Μπεχαράνο (20′), πετυχαίνοντας την πιο ευρεία φετινή της νίκη, με τα τέρματα των Φαμπιάνο Λέισμαν (17′), Λουίς Πάλμα (33′, 36′, 58′) και Αντρέ Γκρέι (90’+1′).

Η Λαμία, πάντως, σπατάλησε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία με τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών. Ο Σωτήρης Τσιλούλης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πέτρος Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά, με τον Χουλιάν Κουέστα να σώζει την εστία του στην εξ επαφής προβολή του Τόμας ντε Βινσέντι. Οι γηπεδούχοι, εν τέλει, προηγήθηκαν από στημένη φάση, με τον Φαμπιάνο να σκοράρει με κεφαλιά στο 17′ έπειτα από κομπίνα σε κόρνερ.

Τρία λεπτά μετά το προβάδισμα στο σκορ, ο Άρης απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Μπεχαράνο έκανε φάουλ, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, συνέχισε να διαμαρτύρεται έντονα, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του Τάσου Σιδηρόπουλου. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν χώρους, με τον Μάνου Γκαρθία να δημιουργεί μόνος του μα και να χάνει, έπειτα από εξαιρετικό σόλο, το τετ α τετ με τον Μπόγιαν Σαράνοφ στο 27′ ενώ άστοχη ήταν κι η κεφαλιά-ψαράκι του Ζερβίνιο τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο 35χρονος Ιβοριανός έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από τα δεξιά στο 33′, ετοιμάζοντας το 2-0 για τον Πάλμα. Η Λαμία… κατέρρευσε, με τον διεθνή από την Ονδούρα επιθετικό να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα στο 36′, εκμεταλλευόμενος την πάσα του Μάρβιν Πίρσμαν. Ο Σαράνοφ κράτησε το δείκτη του σκορ στο 3-0 ως το τέλος του πρώτου μέρους, αντιδρώντας θετικά στο διαγώνιο σουτ του Μαντσίνι (38′) και την καρφωτη κεφαλιά του Φαμπιάνο (39′). Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μειώσουν στο 43′, όταν η κεφαλιά του… Πίτερ Ετέμπο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουέστα, μετά το φάουλ του Ντε Βινσέντι.

Το δεξί δοκάρι της εστίας του Σαράνοφ, έσωσε τη Λαμία από τέταρτο γκολ στο 48′, σε πλασέ του Φαμπιάνο έπειτα από νέο κόρνερ. Δέκα λεπτά μετά, όμως, οι «κίτρινοι» έφυγαν στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ της Λαμίας, με τον Μαντσίνι να τροφοδοτεί τον Πάλμα που έφτασε σε τρίτο προσωπικό γκολ με δυνατό δεξί σουτ – εντυπωσιακή όλη η φάση.

Ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες να φτάσουν σε πέμπτο γκολ, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Ραφαέλ Καμάτσο στο 81′. Το πέτυχαν, εν τέλει, με τον Γκρέι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη επί της ομάδας του Τζιανλούκα Φέστα.


ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Πίρσμαν, Ετέμπο (85′ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (65′ Παπέ Ντιοπ), Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι (65′ Γκρέι), Πάλμα (85′ Νταμπό), Ζερβίνιο (65′ Καμάτσο).
ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Γιακουμάκης, Ντε Βινσέντι (46′ Νούνιες), Σλίβκα (75′ Καραμάνος), Σιμόν, Μπεχαράνο, Τσιλούλης (66′ Μποάκιε), Ασκόφσκι (46′ Τζανδάρης), Κορνέζος.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής13/11 16:00 ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης13/11 16:00 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος13/11 18:00 Λαμία – Παναιτωλικός13/11 19:30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ13/11 21:30 ΠΑΟΚ – Βόλος14/11 18:00 Αστέρας – Ιωνικός14/11 19:30 ΟΦΗ – Λεβαδειακός

Keywords
Τυχαία Θέματα