Super League: Με το πόδι στο… γκάζι ο Ολυμπιακός – Νίκες για ΠΑΟΚ – ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της Super League με το πόδι στο… γκάζι.

Πέρασε με δυσκολία από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Παναιτωλικό

Τρία 24ωρα μετά το εμφατικό πέρασμά του από την Τρίπολη (4-0 τον Αστέρα), οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εκτός έδρας κι επί του Παναιτωλικού με 2-1 στο πλαίσιο της

16ης αγωνιστικής (τέταρτη σερί νίκη) . Ο Φορτούνης (4’) κι ο Ελ Αραμπί (65’) τα γκολ των Πειραιωτών, ισοφάρισε προσωρινά στο 48’ με πολύ ωραίο τέρμα ο Ταχάρ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει ένα αρκετά ευρύ ροτέισον στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, έχοντας στο μυαλό του (και) τον εξ αναβολής αγώνα της Τετάρτης (13/1) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Άφησε εκτός ενδεκάδας τους Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο και Βαλμπουενά κι έριξε στο βασικό σχήμα τους Τζολάκη, Ντρέγκερ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ και Μασούρα, ωστόσο δεν φάνηκε διαφορά στην αποτελεσματικότητα των «ερυθρολεύκων».

Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον Βόλο

Την πρώτη του νίκη μέσα στο 2021 πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επικρατώντας 3-1 του Βόλου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν στο ματς με εμφανή διάθεση να πιέσουν ψηλά και να χαλάσουν το παιχνίδι των γηπεδούχων. Τα καταφέραν. Έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Γκαρσία και στα πρώτα 20-25 λεπτά ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο χορτάρι. Με πίεση και γρήγορη ανάπτυξη, χωρίς πρόθεση να κλειστούν στην άμυνα τους έφτασαν στο 0-1 με το πρώτο γκολ στην καριέρα του Κιάκου, μετά από φάση διαρκείας (11’), ενώ απείλησαν εις διπλούν με Δουβίκα και Ρενάτο στο 16ο λεπτό για να πετύχουν και δεύτερο γκολ.

Ο «Δικέφαλος» απείλησε πρώτος με τον Ουάρντα (56’), ο Βόλος απάντησε με τον Ρενάτο (60’), με τους γηπεδούχους σαφώς βελτιωμένοι να ανεβάζουν στροφές αναζητώντας το δεύτερο γκολ. Το βρήκαν στο 65’ σε άλλη μία στημένη φάση. Με το γνωστό τρόπο. Εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Σφιντέρσκι στο πρώτο δοκάρι, με τον Ινγκασον να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ο Κρμέντσικ έγινε σημείο αναφοράς στο δεύτερο μισό κομμάτι του γηπέδου. Ο Τσέχος έκανε τρεις τελικές (η καλύτερη στο 75’) μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προκαλώντας πονοκέφαλο στους αμυντικούς της θεσσαλικής ομάδας, ενώ στο 90’ σφράγισε τη νίκη του «Δικεφάλου» πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Νίκη με άγχος στο φινάλε για τον Παναθηναϊκό

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν να νικήσει. Να πάρει τους τρεις βαθμούς και να κλείσει μία τρομερά δύσκολη εβδομάδα, στην οποία έδωσε τρία παιχνίδια χωρίς τη μισή βασική ενδεκάδα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ουσιαστικός από τη Λάρισα, εκμεταλλεύτηκε δύο από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε και βρήκε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ένα με τον Καρλίτος στο 37′ και ένα με τον Εμμανουηλίδη στις καθυστερήσεις.

Το πιο σημαντικό ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Άρη στους 7 βαθμούς, ευελπιστεί σε στραβοπάτημα δικό του ή της ΑΕΚ τη Δευτέρα που αγωνίζονται και την επόμενη Κυριακή, θα μεταβεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να παίξει τα ρέστα του…

Το 1-0 επιτεύχθηκε στο 37′, όταν ο Μολό έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιωαννίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας και ο Καρλίτος που καραδοκούσε, με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Εμμανουηλίδης, όταν κέρδισε την κεφαλιά και έβγαλε τετ-α-τετ τον Καμπετσή, αλλά εκείνος αντί πλασάρει, πάσαρε στον νεαρό στράικερ και αυτός εκτέλεσε σωστά.

Πέρασε από τη Ριζούπολη και «πάτησε» εξάδα o Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με 1-0, με «χρυσό» σκόρερ τον συνήθη ύποπτο Χερόνιμο Μπαράλες.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο της μπάλας και ο Απόλλωνας ήταν πιο πίσω περιμένοντας τους Αρκάδες . Στο 18ο λεπτό   οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Φατιόν, όμως ο Αλβανός μέσος ήταν εκτεθειμένος με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το τέρμα και να μείνει το 0-0.

Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Μπαράλες για τον Αστέρα εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Μπρούσιτς που γύρισε την μπάλα χωρίς να βλέπει, βγήκε τετ α τετ και νίκησε τον Βέρχουλστ για το 0-1 των Αρκάδων.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει ανέκτισε την μπάλα και είχε εκείνος τον έλεγχο, όμως δεν δημιουργούσε ευκαιρίες.

Οι Αρκάδες έριξαν τον ρυθμό κατακόρυφα στο δεύτερο μέρος, αφού βολεύτηκαν με το 1-0, κάτι που δεν τους ευνόησε όμως από το 65ο λεπτό και μετά.

Έκτοτε η Ελαφρά Ταξιαρχία έκλεισε στα καρέ του τον Αστέρα και είχε μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα στο 67′ με τον Ντάουντα, ο οποίος σούταρε μέσά από την περιοχή κι εν συνεχεία με τον Τσιλούλη και τον Φατιόν, που είχε τη μεγαλύτερη στιγμή στο 83ο λεπτό καθώς η κεφαλιά του χτύπησε στο δοκάρι και μετά μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Αστέρα.

Άντεξε ο ΟΦΗ στο Περιστέρι (0-0)

Ατρόμητος και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις και για τις δύο ομάδες, δύο ακυρωμένα γκολ και μία αποβολή (Μεγιάδο 52′). Ενα αποτέλεσμα που δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία ομάδα όσον αφορά στον στόχο της εξάδας.

Στο 29′ ο Μανούσος είχε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του ματς όταν πρόλαβε την έξοδο του Βάτερμαν αλλά το πλασέ του έφυγε έξω. Τρία λεπτά μετά, ο Βάτερμαν είπε «όχι» και σε τετ α τετ με τον Μουνίθ.

ΟΦΗ και Ατρόμητος σκόραραν από ένα γκολ στη συνέχεια αλλά και τα δύο ακυρώθηκαν για οφσάιντ (Αγκάγιεφ από τη μία Γρίβας από τη άλλη) ενώ στο 40′ ο ΟΦΗ είχε τεράστια ευκαιρία με τον Ουές να μην μπορεί να νικήσει τον Μανδά. Στην τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου μάλιστα ο ΟΦΗ είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Διαμαντή.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Μεγιάδο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φαουλ στον Αγκάγιεφ κι έτσι από το 52′ ο ΟΦΗ έμεινε με 10 πάικτες. Μουνίθ και Νάτσος είχαν δύο καλές στιγμές στη συνέχεια χωρίς να μπορέσουν να σκοράρουν με τον Κάναντι όσο περνά η ώρα να ρισκάρει για να βρει το γκολ. Αυτό δεν ήρθε τελικά αφού ο Χριστοδουλόπουλος και Μανούσος δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε δύο καλές στιγμές που είχαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον ΟΦΗ να αντέχει και να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας

Μετά την ολοκλήρωση και του σημερινού προγράμματος για τη 16η αγωνιστική της Superleague ο Ολυμπιακός (41β.) βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος στο +9 από τον δεύτερο Άρη.

Οι δύο δικέφαλοι παραμένουν στην 3η και την 4η θέση αντίστοιχα, με τον ΠΑΟΚ (31β.) να είναι στο -10 και την ΑΕΚ (27β.) στο -14 από την κορυφή, με την «Ένωση» να αγωνίζεται αύριο (11/1).

Ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με σκορ 2-0 της Λάρισας, παραμένει στην 5η θέση και τους 25 βαθμούς, με τον Αστέρα Τρίπολης να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Δείτε τη βαθμολογία: 

Keywords
Τυχαία Θέματα