Super League: Ένας “ψυχωμένος” Παναθηναϊκός , μπλόκαρε τον Ολυμπιακό (1-1) -Βίντεο

Ισόπαλο 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «πράσινοι» στέρησαν από τον Ολυμπιακό το απόλυτο 4Χ4, με τους «ερυθρόλευκους» να ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού

πίνακα με τον ΠΑΟΚ, που ήρθε ισόπαλος 2-2 στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Αρη.

Το ματς είχε έντονες μονομαχίες, αρκετά νεύρα και λίγες φάσεις και από τις δύο ομάδες.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, με φάση μόλις στο 1ο λεπτό με τον Μακέντα, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά σε μια αδράνεια της άμυνας στο 36′ δέχθηκαν το γκολ. Ο Μπουχαλάκης βρήκε εξαιρετικά τον Τσιμίκα στα αριστερά, εκείνος σέντραρε αμέσως, οι «πράσινοι» έδιωξαν προσωρινά, με τον Γκερέρο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να σκοράρει με αριστερό σουτ, κάνοντας το 0-1.

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα ήταν ίδια, με τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται με πάθος και να κερδίζει πέναλτι στο 61′ με τον Περέα. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Σα απέκρουσε στη δεξιά του γωνία. Ο βοηθός διαιτητή θεώρησε ότι ο Πορτογάλος τερματοφύλακας βγήκε παράτυπα, ο Γερμανός ρέφερι έδωσε αρχικά επανάληψη, αλλά όταν πήγε στο VAR, αποφάσισε ότι η έξοδος ήταν κανονική και έτσι έμεινε το 0-1.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός στο 61′ το πέτυχε στο 90′. Ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μεριά, αυτή τη τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Μολό, που μπήκε στο β΄ημίχρονο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο ντέρμπι των «αιωνίων».



Δώνης: «Κερδίσαμε αυτοπεποίθηση και έναν πολύ σημαντικό βαθμό»

κανοποιημένος για το τελικό αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά ταυτόχρονα και προσγειωμένος για τη συνέχεια εμφανίστηκε στις δηλώσεις μετά το ντέρμπι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης.

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση. Βιώνουμε αγωνιστική κρίση και σήμερα τόσο σε επίπεδο συγκρότησης και συνοχής όσο και σε κάθε προσπάθειά μας έπρεπε να κερδίζουμε χρόνο μέσα στο παιχνίδι και να αποκτάμε αυτοπεποίθηση. Είχαμε καλή λειτουργία και δεν δεχόμασταν φάσεις αλλά παρ’ όλα αυτά η αυτοπεποίθησή μας βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Αυτό οφείλεται στα προηγούμενα ματς μας. Σήμερα αποφασίσαμε να αλλάξουμε πράγματα στο παιχνίδι μας, καταφέραμε να φέρουμε τη μπάλα στο μισό του αντιπάλου, δημιουργήσαμε προβλήματα στον Ολυμπιακό και παίρνουμε αυτοπεποίθηση αλλά και έναν βαθμό που στη φάση που είμαστε είναι σημαντικός. Βοήθησε πολύ και ο Σένκεφελντ που είναι μεγάλη προσωπικότητα», είπε αρχικά ο Γιώργος Δώνης στην κάμερα της Nova και πρόσθεσε:

«Στα φιλικά δεν είχαμε δώσει δικαίωμα να πιστεύει κανείς ότι θα έχουμε πρόβλημα αλλά είμαι φιλόδοξος προπονητής και με βάση αυτά που δείξαμε στα προηγούμενα ματς, έπρεπε να αλλάξουμε πρόσωπο. Αυτό ήταν δουλειά του προπονητή: να δείξουμε τα θετικά μας στοιχεία, να μακιγιάρουμε τα μειονεκτήματά μας και να κριθούμε στο τέλος της σεζόν. Δεν είμαι εμμονικός προπονητής. Θα ήταν τεράστιο λάθος να κρατήσω το ίδιο σύστημα. Ψάχνω πράγματα σε κάθε ματς».

Μαρτίνς: “Δεν κάναμε καλό παιχνίδι και δεν είμαστε ευχαριστημένοι”

Η εικόνα των Πειραιωτών προβλημάτισε τον Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο προπονητή μετά το τέλος της αναμέτρησης να τονίζει ότι οι παίκτες του δεν ήταν συγκεντρωμένοι και δεν έκαναν καλό παιχνίδι. Παράλληλα, τόνισε ότι οι Πράσινοι ήταν πιο επιθετικοί, έπαιξαν με ψυχή και τα έδωσαν όλα.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

Για το αν υπήρχε κούραση μετά το ματς με την Τότεναμ: «Ο αντίπαλος έπαιξε με ψυχή, τα έδωσε όλα και μας πίεσε πάρα πολύ. Εμείς δεν είχαμε συγκέντρωση. Πήραμε έναν βαθμό, αλλά δεν κάναμε καλό παιχνίδι και δεν είμαστε ευχαριστημένοι».

Για το αν η ομάδα του έκατσε πάνω στο 1-0 στο δεύτερο ημίχρονο: «Περιμέναμε περισσότερο να αντιδράσουμε, παρά να πράξουμε πριν δεχθούμε το γκολ. Έπρεπε να προλάβουμε ορισμένα πράγματα. Ο αντίπαλος μας πίεσε πάρα πολύ. Έπαιρναν την πρώτη μπάλα και ήταν πιο επιθετικοί από εμάς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν παρουσιάζεσαι έτσι απέναντι σε έναν αντίπαλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα