Super League: Ενας εκπληκτικός Παναθηναϊκός «πάτησε» τον ΠΑΟΚ – Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός

22:41 2/2/2020 - Πηγή: BankWars

Ενας Παναθηναϊκός βγαλμένος…. από τα παλιά, με όπλα του τη συγκέντρωση και το πάθος, πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-0 για την 22η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν ανώτερη από τον «Δικέφαλο του Βορρά» και

με έξυπνη διαχείριση «χτύπησε» τον ΠΑΟΚ σε κομβικά σημεία, παίρνοντας έτσι ένα σπουδαίο τρίποντο που δίνει στους παίκτες του «τριφυλλιού» τόσο βαθμολογικό, όσο και ψυχολογικό κίνητρο ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 37 βαθμούς, ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχασε έδαφος και έπεσε από την κορυφή, αφού ο Ολυμπιακός χθες είχε πάρει τη νίκη απέναντι στην Ξάνθη με σκορ 3-1. Πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει 52 βαθμούς, δύο λιγότερους δηλαδή από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Μακέντα τελικά χρίστηκε σκόρερ

Ενας από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στη νίκη του ΠΑΟΚ ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός έδωσε λίγο πριν από τη λήξη του α’ ημιχρόνου… προσωρινή χαρά στους φίλους του «τριφυλλιού», καθώς διαπιστώθηκε μετά από εξέταση του VAR ότι είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς με το χέρι.

Ωστόσο, ό,τι δεν κατάφερε στο 45′ το πέτυχε λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης. Συγκεκριμένα, στο 49′ ο Ιταλός σκόραρε από τα 11 βήματα μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Δώνης σε ανατροπή του Ινγκασον και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Πριν καλά καλά ο ΠΑΟΚ συνέλθει από το 1-0, ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» ξανά και κλείδωσε τη νίκη με τον Χατζηγιοβάνη.

Η άμυνα του «τριφυλλιού» γέμισε την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Ινγκασον άφησε την μπάλα να σκάσει, αυτή πέρασε προς τον μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού ο οποίος στο τετ α τετ που ακολούθησε νίκησε τον Ζίβκοβιτς και έκανε το 2-0 στο 56′.

Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία να μειώσει στο 84′ και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση, ωστόσο ο Μίσιτς βρήκε απέναντί του τον Διούδη. Σημειώνεται ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν πέτυχε γκολ στο πρωτάθλημα έπειτα από 70 συνεχείς αναμετρήσεις στις οποίες σκόραρε!

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» 3-1 την Ξάνθη και είναι ξανά πρώτος

Ο Ολυμπιακός το Σαββατο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης

Σουντανί, Ελ Αραμπί και το αυτογκόλ του Φασίδης έβαλαν σε θέση οδηγού τους Πειραιώτες, ενώ για την Ξάνθη μείωσε με πέναλτι ο Κάστρο. Εκανε το ντεμπούτο του ο Χασάν, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Φορτούνης. Παρατεταμένο χειροκρότημα από τους φίλους του Ολυμπιακού στους συγγενείς των θυμάτων της θύρας 7, που τίμησαν τους νεκρούς της τραγωδίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έντονη συναισθηματική φόρτιση, καθώς ο Ολυμπιακός τίμησε τα θύματα της Θύρας 7. Μάλιστα συγγενείς των 21 θυμάτων κατευθύνθηκαν προς την αντίστοιχη θύρα του γηπέδου με δάκρυα για ν’ αποτίσουν φόρο τιμής. Στα αγωνιστικά, στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος κι ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5′ με τον Σουντανί. Αυτό το γκολ έδωσε αέρα στους γηπεδούχους. Εξι λεπτά αργότερα ο Βαλμπουενά έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, καθώς η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 43′ μετά από σέντρα του Γάλλου μέσου ο Ελ Αραμπί με πλασέ έκανε το 2-0. To 3-0 έγινε στο 52′ με αυτογκόλ του Φασίδη, ενώ η Ξάνθη μείωσε σε 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Κάστρο.

Το βίντεο για τα θύματα της Θύρας 7:

Πέρασε από το Περιστέρι η ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο

Στην επανεμφάνιση του Αραούχο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο και άνοιξαν το σκορ στο 64′ με τον Κρίστιτσιτς, ενώ είχαν δοκάρι στο 20′ με τον Σιμάνσκι.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 6′ ο Λόπες εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η κεφαλιά του Αραούχο πέρασε άουτ. Στο 20′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Σιμάνσκι, αφού βρήκε στον Στρουγγή βρήκε το δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Η πίεση της Ενωσης συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με τον Κρίστιτσιτς να πετυχαίνει το γκολ στο 64′. Στο 78′ μετά από μονομαχία με τον Οικονόμου, ο Γιακουμάκης έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο. Αφού του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες δεν επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ατρόμητος επομένως ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, μιας και είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές.

Επαγγελματική νίκη για Αρη, 2-0 τον Πανιώνιο

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατά διαστήματα και με πρωταγωνιστές τους Μπρούνο Γκάμα, Γιάννη Φετφατζίδη και Λίντσεϊ Ρόουζ, ο Αρης επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου.

Με τον Φετφατζίδη να έχει κέφια, οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς. Ο διεθνής Eλληνας εξτρέμ έκανε εκπληκτικό σόλο στο 13′, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε δε βρήκε στόχο, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μαλέρμπ ήταν στη θέση του για να μπλοκάρει το σουτ του πρώην άσου του Ολυμπιακού. Το ίδιο συνέβη και στο 19′ στο σουτ του Γκάμα, ωστόσο στο 31′ ο κεραυνός με το δεξί του Πορτογάλου εξτρέμ κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Μαλέρμπ για το 1-0! Τρομερό γκολ, όγδοο τέρμα του Μπρούνο Γκάμα στη φετινή Super League!

Οι Νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 34′ ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης βγήκε απέναντι από τον Χουλιάν Κουέστα, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ωστόσο, τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, από έξυπνη κάθετη πάσα του Ρόουζ ο Φετφατζίδης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μαλέρμπ, τον προσπέρασε και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς!

Ο Ντέλετιτς «λύτρωσε» τον Αστέρα, 2-1 τον Παναιτωλικό

Ο Ντέλετιτς στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Αστέρα, λύτρωσε τους Αρκάδες που πήραν τη νίκη με 2-1 από τον Παναιτωλικό .

Το τέρμα ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, που παραχωρήθηκε δανεικός, πέτυχε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι Αρκάδες προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπαράλες (49′), για να ισοφαρίσει η ομάδα του Αγρινίου με αυτογκόλ του Σουάρεθ στο 60ο λεπτό, ώσπου ο Ντέλετιτς να δώσει τη λύση για την ομάδα της Τρίπολης.

Επέστρεψε στις νίκες ο Βόλος, 1-0 τη Λαμία 

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας (4 Ιανουαρίου) από την τελευταία νίκη του Βόλου στη Super League, αλλά οι νεοφώτιστοι επανήλθαν στις επιτυχίες ύστερα από τέσσερα παιχνίδια νικώντας με 1-0 τη Λαμία , σε ένα μέτριο ματς στο οποίο το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Μάντζης στο 49′.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο και η μόνη άξια αναφοράς φάση ήταν αυτή στο 16′. Ο διαιτητής Γκορτσίλας έδειξε την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Βόλου Γκαραβέλη, γιατί θεώρησε ότι έπιασε την μπάλα έξω από την περιοχή. Μετά την χρήση του VAR, όμως, ανακάλεσε την απόφασή του.

«Λευκή» ισοπαλία για ΟΦΗ και Λάρισα στην Κρήτη

Η ΑΕΛ άντεξε στην πίεση του ΟΦΗ, έχοντας σε καταπληκτική ημέρα τον τερματοφύλακά της, Κρίστινσον, και πήρε τον πολύτιμο βαθμό στην Κρήτη στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ.

Οι δύο ομάδες συνεχίζουν να μάχονται για μια θέση στην πρώτη εξάδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πιο επικίνδυνοι από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν πιο προσεκτικοί και ήθελαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Η ΑΕΛ είχε νωρίς και μια απώλεια, με τον Μασούρα να τραυματίζεται στο 24ο λεπτό και να δίνει τη θέση του Μπούστος.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο ανήκε στο ΟΦΗ, όταν μετά από άψογο κοντρόλ και σουτ του Βαζ στην κίνηση, μέσα και δεξιά από την περιοχή, έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κρίστινσον.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
Σάββατο 01/02/20

Βόλος-Λαμία: 1-0 (Μάντζης )
ΟΦΗ-Λάρισα: 0-0
Ολυμπιακός-Ξάνθη: 3-1 (Σουντανί, Ελ Αραμπί, Φασίδης (αυτογκόλ), Κάστρο (πέναλτι)

Κυριακή 02/02/20

Αρης-Πανιώνιος: 2-0
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός: 2-1
Ατρόμητος-ΑΕΚ: 0-1
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 2-0

Η βαθμολογία της Super League

Ολυμπιακός 54
ΠΑΟΚ 52
ΑΕΚ 41
Παναθηναϊκός 37
Aρης 32
ΟΦΗ 28
Ξάνθη 27
Ατρόμητος 26
ΑΕΛ 25
Αστέρας Τρίπολης 25
Βόλος ΝΠΣ 25
Λαμία 24
Παναιτωλικός 13
Πανιώνιος 9
Η επόμενη αγωνιστική της Super League
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

19:30 Πανιώνιος-Ξάνθη
20:00 Λαμία-Λάρισα
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

15:00 Αστέρας Τρίπολης-Αρης
17:15 Ατρόμητος-Ολυμπιακός
18:00 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ
19:30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

18:00 Παναιτωλικός-Βόλος

Keywords
Τυχαία Θέματα