Start-ups: “Αναγέννηση” νεοφυών επιχειρήσεων από τα συντρίμμια της ελληνικής οικονομίας

Από τα συντρίμμια της ελληνικής οικονομίας αναγεννώνται οι νεοφυείς επιχειρήσεις, παρά την υψηλή ανεργία και τα μεγάλα προβλήματα, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Τα στοιχεία της Endeavor Greece, τα οποία επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι 144 νέες εταιρείες δημιουργήθηκαν πέρυσι έναντι 16 περίπου που είχαν συσταθεί το 2010.

Μπορεί τα στοιχεία αυτά να μην είναι εντυπωσιακά από μόνα τους, δεδομένου ότι 500 start-ups δημιουργήθηκαν στη Βρετανία το 2013, ωστόσο οι οικονομολόγοι συμφωνούν

ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα “έκρηξης” των start-ups.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ernst & Young, οι εισροές από dealsστην Ελλάδα ενισχύθηκαν τον Απρίλιο, με το ποσό των 80 δις. δολ. να διοχετεύεται στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπως δηλώνει στην Telegraphο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, «τα τελευταία 20 χρόνια, ο δημόσιος τομέας ήταν ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα. Πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό τελείωσε. Κάτι που έχει ωθήσει πολλά άτομα να σκεφτούν δημιουργικά και να αναζητήσουν εναλλακτικές. Το ανοίξει κανείς ένα ακόμη κατάστημα ενδυμάτων ή κομμωτήριο δεν είναι λύση, καθώς υπάρχουν πολλά από αυτά. Ετσι, βλέπουμε να γεννιούνται πολλές νέες ιδέες»,.

Ο Νίκος Αναγνώστου, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον ιστότοπο GreekStartups.com σημειώνει πως το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα ταξίδια, οι τεχνολογίες cloud, η κινητή τηλεφωνία, τα λογισμικά, είναι όλα πολύ δημοφιλή. Και προσθέτει ότι «το ποσοστό γέννησης τεχνολογικών start-ups ξεπερνάει πλέον κατά πολύ το ποσοστό των παλιών εταιρειών που εξαφανίζονται».

Μάλιστα, όπως τονίζει η Telegraph, όλο και περισσότεροι διεθνείς επενδυτές χρηματοδοτούν τις ελληνικές start-ups, ενώ και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να διευκολύνει τις διαδικασίες, ωστόσο υπάρχουν κάποια νομικά θέματα που δυσκολεύουν τη δημιουργία νέων εταιρειών, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι νεοφυείς επιχειρήσεις στοχεύουν στη διεθνή αγορά και όχι στην εγχώρια.

Original article: Start-ups: “Αναγέννηση” νεοφυών επιχειρήσεων από τα συντρίμμια της ελληνικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα