Standard & Poor’s: Επιβεβαίωσε το ΑΑ+ για τις ΗΠΑ μετά την εκλογή Τραμπ

Στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης του “ΑΑ+/Α-1+” της αμερικανικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος Standard & Poor’s, μετά την εκλογή Τραμπ, διατηρώντας σταθερό το outlook.

“Υποθέτουμε ότι οι μακροχρόνιες θεσμικές δυνάμεις και το ισχυρό σύστημα ελέγχων και ισορροπιών των ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την εκτέλεση της πολιτικής σε μια κυβέρνηση Trump, παρά την έλλειψη εμπειρίας του νεοεκλεγέντος προέδρου σε δημόσια αξιώματα,

η οποία δημιουργεί ανασφάλεια σχετικά με τις προτάσεις πολιτικής”, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

Ο S&P πρόσθεσε ότι το υψηλό γενικό χρέος της κυβέρνησης των ΗΠΑ και η αυξημένη ανασφάλεια για την πιθανή πορεία του περιορίζουν τους βαθμούς αξιολόγησης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Υπάρχει ένας κίνδυνος ασάφειας πολιτικών μέτρων και πιθανών λανθασμένων κινήσεων, δεδομένου του μη δοκιμασμένου χαρακτήρα της εισερχόμενης κυβέρνησης Τραμπ.

Αν αυτοί οι κίνδυνοι εκδηλωθούν, υπάρχει πιθανότητα να υποστεί πίεση για να μειωθεί ο βαθμός αξιολόγησης, τονίζει ο οίκος αξιολόγησης. Πρόσθεσε όμως ότι θα βελτιώσει τον βαθμό αξιοπιστίας των ΗΠΑ αν δει σημάδια που οδηγούν σε πιό ενεργές δημοσιονομικές και δημόσιες πολιτικές οι οποίες μειώνουν το βάρος του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα