Sixt: Τα 300 εκ. χρέη και τα veto των Γερμανών

09:07 2/5/2018 - Πηγή: BankWars

Καθοριστικές οι επόμενες ημέρες για την πώληση της Lion Rental, που λειτουργεί την εταιρεία ενοικίασης SIXT, του επιχειρηματία, Βασίλη Θεοχαράκη καιτης θυγατέρας του, Ντένης. Η πώλησή της είναι μέρος του πλάνου αναδιάρθρωσης μη εξυπηρετούμενων δανείων, 303,76 εκ. ευρώ του συνόλου του ομίλου του επιχειρηματία.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ…

Η γερμανικών συμφερόντων δικαιοπάροχος SIXT (τα δικαιώματα του ονόματος έχει εδώ η Lion) έχει αποκλείσει ως αγοραστές επενδυτικά κεφάλαια και ανταγωνιστικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Έτσι, αποκλείστηκαν από το ρόστερ των υποψηφίων τόσο το σχήμα της Virtus, συμφερόντων Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, όσο και η Autohellas, συμφερόντων του ομίλου Θ. Βασιλάκη, όπως αναφέρουν άριστα πληροφορημένες πηγές του BnB Daily.

…ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Συνομιλίες φέρονται να συνεχίζουν ο όμιλος Οδ. Κυριακόπουλου (Μοτοδυναμική) και ο όμιλος Μανδήλα (Kosmocar, Karenta)

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΩΝ

Σε κάθε περίπτωση, η όποια συμφωνία περί τη Sixt συνδέεται με τη συνολική αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων υποχρεώσεων του ομίλου Β.Θεοχάρακη, ο οποίος και είναι αυτός ο ίδιος, που διενεργεί, δια συμβούλων του,τη διαγωνιστική διαδικασία για την εκποίηση της Sixt. Με απλά λόγια, μόνον εάν συμφωνηθεί πρόγραμμα αναχρηματοδότησης ή άλλης ρύθμισης των υποχρεώσεων του ομίλου, όπως προαναφέρθηκε συνολικού ύψους της τάξης των 300 εκατ. ευρώ (συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και την εισφορά πρόσθετων εξασφαλίσεων και πιθανότατα εκχώρηση κυριότητας ακινήτων) θα τρέξει και το όποιο deal για τη Sixt. Σημειώνουμε πως διακριτά συμφέροντα και διοίκηση από αυτά του Βασίλη Θεοχαράκη είναι από το 2013 οι εταιρίες, Νικ. Ι Θεοχαράκης Α.Ε. και Θεοχαράκης ΑΕ, στις οποίες βασικός μέτοχος και επικεφαλής είναι ο Τάκης Θεοχαράκης με βασική δραστηριότητα την αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων Nissan, αλλά και τις εξωλέμβιες μηχανές Suzuki, αντιπροσωπεία αγροτικών μηχανημάτων και ελαστικών, όπως τα Yokohama. Οι εταιρείες αυτές εξυπηρετούν κανονικά τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις και εμφανίζουν αθροιστικό κύκλο εργασιών της τάξης των 140 εκατομμυρίων ευρώ και υγιή κερδοφορία.

Πηγή: BNB Daily

Keywords
Τυχαία Θέματα