Siemens: Στοχεύει σε ανάπτυξη στις ψηφιακές δραστηριότητες

Η Siemens ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει σε διψήφιο ποσοστό ετήσιας ανάπτυξης στις ψηφιακές της δραστηριότητες, για κάθε χρόνο μέχρι το 2020, στο πλαίσιο των προσπαθειών του βιομηχανικού ομίλου να ενισχύσει τις ικανότητές του στο λογισμικό.

Η εταιρία διευκρίνισε ότι αναμένει ανάπτυξη διψήφιου ποσοστού στο λογισμικό, τις ψηφιακές υπηρεσίες και το cloud, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες της Siemens

εμφάνισαν έσοδα άνω του ενός δισ. ευρώτο οικονομικό έτος 2016, ενώ από τη μονάδα λογισμικού κατέγραψε έσοδα περίπου 3,3 δισ. ευρώ. Συνολικά, και τα δύο αυτά εμφάνισαν ανάπτυξη περίπου 12% σε ετήσιους όρους.

Μιλώντας σε ένα event σχετικά με την στρατηγική ψηφιοποίησης της γερμανικής εταιρίας, ο νέος επικεφαλής τεχνολογίας, Roland Busch, γνωστοποίησε ότι η Siemens σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη κατά μέχρι και 300 εκατ. ευρώ στη διάρκεια του οικονομικού 2017, σε περίπου πέντε δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο γερμανικός όμιλος τόνισε επίσης πως επεκτείνει την πλατφόρμα cloud, MindSphere, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την αμερικανική τεχνολογική εταιρία International Business Machines για να ενσωματώσει και ένα πρόγραμμα data analytics.

Keywords
Τυχαία Θέματα