Saxo Bank: Η πολιτική Μέρκελ “αχίλλειος πτέρνα” της Ευρώπης – Το ευρώ έχει αποτύχει

Η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης είναι η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και η έλλειψη οράματος στην πολιτική της για την Ε.Ε. αναφέρει σε ανάλυση της η Saxo Bank.

«Η πολιτική συνίσταται στο να επιλύει καθημερινά προβλήματα και να τις δημοσκοπήσεις σχετικά με το τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι και τι είναι διατεθειμένοι να αναχθούν και όχι
στην ηγεσία και την θεμελιώδη προσωπική ακεραιότητα», ανέφερε ο Lars Christensen, εκτελεστικός διευθυντής και συνιδρυτής της Saxo Bank με αφορμή τις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου.«Κατά την άποψη μου, η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης είναι η καγκελάριος της Γερμανίας, η de facto ηγέτης της Ε.Ε. και η έλλειψη οράματος της για την Ε.Ε.» υπογραμμίζει ο Christensen, ο οποίος εκτιμά ότι η Merkel θα επικρατήσει στις εκλογές, καθώς και ότι θα πρέπει να προσφέρει νέες ιδέες στην πολιτική στρατηγική της.«Αν και υπάρχουν περιστασιακά κάποιες μικρές δόσεις αισιοδοξίας, σε μακροπρόθεσμη βάση το ευρώ δεν είναι βιώσιμο και κάτι πρέπει να αλλάξει. Εάν αναλύσει κανείς σε βάθος τα οικονομικά μεγέθη, είναι φανερό ότι το ευρώ καταστρέφει την Ευρωζώνη» τονίζει ο Christensen.
Keywords
Τυχαία Θέματα