Samos Food: Εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας – Ανακαλύπτοντας εικόνες και γεύσεις του νησιου

13:40 7/5/2022 - Πηγή: BankWars

Η Σάμος το καταπράσινο νησί του Βόρειου Αιγαίου, γενέτειρα, κατά τη μυθολογία, της Ήρας, αλλά και του Πυθαγόρα και του Αρίσταρχου διαθέτει μοναδικές φυσικές ομορφιές, ωραιότατες παραλίες, αρχαιολογικά μνημεία και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος.

Η εύκολη πρόσβαση με πλοίο και αεροπλάνο, αλλά και οι δυνατότητες για ποικίλες δραστηριότητες, την καθιστούν έναν μοναδικό προορισμό για διακοπές.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί την πεντανόστιμη παραδοσιακή κουζίνα με τα μοναδικά ντόπια προϊόντα, αλλά και το γευστικότατο μοσχάτο λευκό κρασί για το οποίο φημίζεται το νησί.

Ο

Δήμος Ανατολικής Σάμου παρουσίασε την στο Ιδρυμα θεοχαράκη το έργο ” εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Σάμου: Ανακαλύπτοντας εικόνες και γεύσεις του νησιου” , ενώ στο γευμα που ακολούθησε οι καλεσμένοι έιχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη Σαμιακή κουζίνα.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε μια προσπάθεια προώθησης της οινογαστρονομικής ταυτότητας της Σάμου, ανάδειξης των τοπικών προϊόντων αλλά και ανάπτυξης και εδραίωσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί, υλοποίησε και ολοκλήρωσε το παραπάνω έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Καταξιωμένοι chef, μάγειρες και νοικοκυρές με μεράκι, δημιούργησαν πιάτα που βασίζονται στις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού, με εκλεκτά προϊόντα της Σάμου. Η διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε σε διάφορες περιοχές του νησιού και οι συνταγές καταγράφηκαν. Τόποι, μνήμες και γεύσεις «έδεσαν» και προσκαλούν το θεατή στη μοναδική εμπειρία της Σάμου!

Tην υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρία Omega Technology σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και την εταιρία «DOTSOFT». Στο πρόγραμμα συμμετέχει υποστηρικτικά και ο Ε.Ο.Σ Σάμου.

Στο samosfood.gr θα βρείτε 14 αναλυτικές παραδοσιακές συνταγές από 4 διάσημους ΣΕΦ του νησιού (Ανδρέας Λαγός, Ευάγγελος Μπιλιμπάς, Ασλάνης Παντερλής και Βασίλειος Σκουρφούντας) και 50 μικρότερα βίντεο (διάρκειας ενός λεπτού) από την παρασκευή παραδοσιακών φαγητών, γλυκών και ποτών κατηγοριοποιημένα στις αντίστοιχες ενότητες. Στην ενότητα “Εφαρμογή” από το κεντρικό μενού μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για Android και iOS με περισσότερες πληροφορίες για γιορτές, αξιοθέατα, τελευταία νέα και διαδρομές σχετικές με τη γαστρονομία. Με την εφαρμογή μπορείτε επίσης να σκανάρετε τις κάρτες επαυξημένης πραγματικότητας που υπάρχουν στην ίδια σελίδα, είτε βρήκατε τυπωμένες σε κάποιο εστιατόριο και να δείτε μπροστά σας τρσιδιάστατα τα φαγητά συνοδευόμενα από πολλές σχετικές με αυτά πληροφορίες.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα