S&P: Θα υπάρξουν νέες υποβαθμίσεις στην ευρωζώνη εντός του 14′

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις αξιολογήσεις των κρατών της Ευρωζώνης παρουσιάζει η Standard & Poors καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις πως η Ευρωζώνη αρχίζει να ξεπερνά το οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και δημοσιονομικό στρες που βίωσε τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την S&P, η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη ωστόσο δεν σημαίνει αυτόματα πως το 2014 οι αναβαθμίσεις θα ξεπεράσουν τις υποβαθμίσεις.

Όπως υποστηρίζει, κάθε διακήρυξη του τέλους της κρίσης είναι εξαιρετικά πρώιμη. Η Ευρωζώνη έχει ανάπτυξη, αλλά είναι μια ανάπτυξη αργή και μετριοπαθής. Η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη μπορεί να σταμάτησε να συρρικνώνεται, ωστόσο απέχει ακόμη πολύ από τα προ κρίσης επίπεδα. Τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν έχουν τελειώσει ακόμη, σπεύδει να προειδοποιήσει ο οίκος.

Αναφέρεται ακόμη στην απαράδεκτα υψηλή ανεργία, ένα φαινόμενο που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας.
Ένας ακόμη κίνδυνος για την Ευρωζώνη είναι και το ενδεχόμενο της μεταρρυθμιστικής κόπωσης.

H S&P σπεύδει επίσης να εκφράσει την ανησυχία της και για την απειλή του αποπληθωρισμού, για τα υψηλά ποσοστά δημοσίου χρέους, καθώς και για την αυξημένη ακόμη μόχλευση.

Ο οίκος αξιολόγησης επιρρίπτει ευθύνες στα ευρωπαϊκά κράτη και για έναν ακόμη λόγο, καθώς, όπως υποστηρίζει, η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην κατεύθυνση περιορισμού της εξάρτησης κράτους – τραπεζών είναι πολύ περιορισμένη.

Original article: S&P: Θα υπάρξουν νέες υποβαθμίσεις στην ευρωζώνη εντός του 14′.

Keywords
Τυχαία Θέματα