Ralph Lauren: Κλείνει το “Polo” στο Μανχάταν – Απολύσεις – Έχασε τζίρο από διαδίκτυο, H&M και Zara

19:31 4/4/2017 - Πηγή: BankWars

Ο αμερικανικός οίκος μόδας Ralph Lauren θα καταργήσει θέσεις εργασίας και θα κλείσει καταστήματα στις ΗΠΑ, μεταξύ αυτών το κατάστημα Polo στην 5η Λεωφόρο, στο Μανχάταν, στο πλαίσιο του σχεδίου μείωσης του λειτουργικού του κόστους κατά 140 περίπου εκατομμύρια δολάρια κατά το φορολογικό έτος που λήγει την 31η Μαρτίου 2018.

Το σχέδιο εξοικονόμησης δαπανών θα μεταφραστεί σε ένα

κόστος ύψους 370 εκατομμυρίων δολαρίων, μέρος των οποίων αφορά τις αποζημιώσεις απολύσεων, καταγγελία εμπορικών μισθώσεων και την απομείωση της αξίας των περιουσιακών του στοιχείων.

Ο οίκος αναμένεται να διατηρήσει επτά καταστήματα στην πόλη της Νέας Υόρκης και αναφέρει ότι αυτή η απόφαση θα επιτρέψει να προχωρήσει στη σύλληψη νέων ιδεών για τη δημιουργία καταστημάτων με στόχο την προσέλκυση καταναλωτών που επιλέγουν όλο και περισσότερο το Διαδίκτυο για τις αγορές τους.

Όπως συνέβη με τις περισσότερες από τις εταιρείες πρετ-α-πορτέ στις ΗΠΑ, όπως η Gap, η Urban Outfitters, η American Eagle, η Abercrombie & Fitch, ο οίκος Ralph Lauren επλήγη από τον ανταγωνισμό των αλυσίδων καταστημάτων H&M και Zara (όμιλος Inditex), που κατάφεραν να προσελκύσουν την πελατεία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα