Qatargate: Τι ισχυρίζεται μέχρι στιγμής ο «εγκέφαλος» Αντόνιο Παντσέρι

Μέρος της απολογίας του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι στις βελγικές αρχές για το Qatargate δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής -ο θεωρούμενος εγκέφαλος του σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι- έχει δώσει… αποδείξεις

και ονόματα, διότι θέλει να κάνει συμφωνία για να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Ο Παντσέρι φέρεται ότι έδωσε πληροφορίες για τους ευρωβουλευτές Φραντσέσκο Κοτσολίνο από το Δημοκρατικό Κόμμα, τον σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, για τον οποίο είπε ότι «επισκέφθηκε το Κατάρ», αλλά και τη Μαρία Αρένα, για την οποία είπε: «Ξέρω ότι πήγε μία φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα».

Επίσης, στην απολογία του φέρεται ότι επιβεβαιώνει και τον ρόλο του πρεσβευτή του Μαρόκου στην Πολωνία Αμπντεραχίμ Ατμούν ως του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του και στους Ιταλούς πολιτικούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής είπε επίσης ότι η «συμφωνία» με το Κατάρ άρχισε το 2019, όταν δηλαδή δεν επανεξελέγη ευρωβουλευτής, ως «απόδειξη» ότι δεν πήρε λεφτά την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής.

Επίσης, ο Παντσέρι αναφέρθηκε και στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του -700.000 ευρώ σε 50ευρα- και υποστήριξε ότι τα λεφτά αυτά δεν προορίζονταν για κάποιον άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα