Pyletech: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Την εκ νέου συμμετοχή της στον διαγωνισμό της ΕΝΑΕ (πρώην ναυπηγείο Σκαραμαγκά) ανακοίνωσε η Pyletech Shipyards, μέλος του ομίλου NorthStar.

Η εταιρεία είχε υποβάλει στον προηγούμενο διαγωνισμό 25 εκατ. ευρώ (15,1 εκατ. ευρώ το τίμημα συν 10 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα).

Όπως αναφέρει η εταιρεία,

δεν έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα για την τακτοποίηση αυθαιρέτων στην περιοχή που υπολογίζονται στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη 1 εκατ. ευρώ χρειάζονται για την άδεια πυρόσβεσης. Τα παραπάνω ποσά θα βαρύνουν τον μελλοντικό αγοραστή, καθώς παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτα.

H εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος σοβαρός ενδιαφερόμενος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. “Παρά την επίμονη διασπορά φημών από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων για δεκάδες δήθεν ενδιαφερομένους, κανείς δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα, εκτός από την Pyletech Shipyards”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρείας σημειώνει ότι «το όραμα του Ομίλου North Star και της Pyletech Shipyards είναι να δημιουργήσουν στον Σκαραμαγκά ένα διεθνώς ανταγωνιστικό, δυναμικό και κερδοφόρο ελληνικό ναυπηγείο και τεχνολογικό κέντρο, το οποίο θα εξυπηρετεί τις απαιτήσεις συντήρησης και κατασκευής εμπορικών και πολεμικών σκαφών, θα παράγει εξαγώγιμα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εθνικής άμυνας της Ελλάδας».

Επίσης σημειώνει ότι εξετάζει και τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό που τρέχει παράλληλα η ΕΤΑΔ για το ακίνητο εντός των Ναυπηγείων που έχει στην κατοχή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα