Pontos-news.gr: Η επίσημη παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης

Στο θέατρο Παλλάς πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης ενημερωτικής, ιστορικής και πολυτισμικής διαδικτυακής πύλης Pontos News.

Το portal φιλοδοξεί μέσα από τις σελίδες του να εκφράσει την ποντιακή και προσφυγική ψυχή, αλλά και τον οικουμενικό ελληνισμό.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πόπη Τσαπανίδου και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, διά εκπροσώπου του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Α. Γεροντόπουλος,

ο Σάββας Αναστασιάδης πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για τον απόδημο ελληνισμό, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Αμοιρίδης και ο πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς εκ μέρους της πολιτικής κίνησης Το Ποτάμι.

Ο εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, αφού αναφέρθηκε στον βίαιο ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής με τη Μικρασιατική Καταστροφή, τόνισε την προσφορά και τη συμβολή των προσφύγων στην οικονομική και κυρίως την πνευματική ανόρθωση της καθημαγμένης Ελλάδας παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, τα παραδείγματα της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών και του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Προβλήθηκε βίντεο που επιμελήθηκαν οι δημοσιογράφοι του pontos-news.gr Παντελής Σαββίδης και Τάσος Κοντογιαννίδης, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι εφημερίδες του Ελληνισμού του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης και της Καππαδοκίας, αλλά και εικόνες από τις εν λόγω περιοχές πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oEg4Jrw8P3s

Keywords
Τυχαία Θέματα