PMI – ΕΛΛΑΔΑ: Περιορίζονται παραγωγή, νέες παραγγελίες και απασχόληση

12:01 1/3/2013 - Πηγή: BankWars

Αύξηση κατέγραψε ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών στην Ελλάδα το Φεβρουάριο ωστόσο οι συνθήκες στην εγχώρια μεταποίηση παρέμειναν εξασθενημένες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας της Markit που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο σε υψηλό 9μήνου στις 43,0 μονάδες, υψηλότερα από τις 41,4 μονάδες του Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως ο δείκτης παραμένει για μία τριετία κάτω από

τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν τη συρρίκνωση από την επέκταση.

Σύμφωνα με τη Markit, η μείωση της ζήτηση οδήγησε τους κατασκευαστές σε περιορισμό της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης. Οι νέες παραγγελίες συνέχισαν να μειώνονται τον Φεβρουάριο, αν και με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών. Με έντονο και ελαφρώς επιταχυμένο ρυθμό περιορίστηκαν και οι παραγγελίες από το εξωτερικό.

Παράλληλα, οι εταιρείες προχώρησαν σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων τους. Ο ρυθμός μείωσης της απασχόλησης παρέμεινε σημαντικός, παρόλο που ήταν ο βραδύτερος από τον Ιούνιο του 2011.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την αδύναμη ζήτηση και να προσελκύσουν νέους πελάτες, οι κατασκευαστές μείωσαν τις τιμές χρέωσης, παρά το γεγονός ότι οι τιμές εισροών συνέχισαν να αυξάνονται, αν και με τον ασθενέστερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα