Oxfam: 85 ζάπλουτοι βγάζουν όσα ο μισός πλανήτης!

Το εισόδημα των 85 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο είναι ίσο με το μισό του πληθυσμού του πλανήτη – 3,5 δισ. φτωχών ανθρώπων – σύμφωνα με νέα έκθεση της Oxfam.

Σε έκθεση που έχει τίτλο “Δουλεύοντας για τους λίγους”, ο οργανισμός Oxfam περιγράφει λεπτομερώς το μέγεθος των οικονομικών ανισοτήτων που έχει δημιουργηθεί από την ταχύτατη συσσώρευση πλούτου από λίγους, προειδοποιώντας παράλληλα, για τα μεγάλα ρίσκα

που ενέχει για “την ανθρώπινη πρόοδο”.

Σύμφωνα με την έκθεση, 210 άνθρωποι έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι τον τελευταίο χρόνο, μπαίνοντας στον κλειστό κύκλο των 1.426 ανθρώπων με συνδυασμένο καθαρό εισόδημα 5,4 τρις δολαρίων.
Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη ότι το εισόδημα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο εκτιμάται στα 110 τρις δολάρια ή αλλιώς 65 φορές το σύνολο του πλούτου του μισού πληθυσμού του πλανήτη.
“Αυτή η μαζική συγκέντρωση των οικονομικών πόρων στα χέρια όλο και λιγότερων ανθρώπων, δημιουργεί μια σημαντική απειλή για τον αποκλεισμό κάποιων ανθρώπων από τα πολιτικά και οικονομικά συστήματα”, αναφέρει η έκθεση.

“Μια έρευνα σε έξι χώρες (Ισπανία, Βραζιλία, Ινδία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ), έδειξε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει ότι οι νόμοι είναι άνισα υπέρ των πλουσίων”, αναφέρει η έκθεση.

Original article: Oxfam: 85 ζάπλουτοι βγάζουν όσα ο μισός πλανήτης!.

Keywords
Τυχαία Θέματα