Oι τελευταίες συναντήσεις Χαρδούβελη πριν το ραντεβού στο Παρίσι με την τρόικα

[UPD] Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε τόσο το θέμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών όσον αφορά στις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο φέτος, αλλά και οι 400 προσλήψεις στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, μέσω ΑΣΕΠ,

προκειμένου να στελεχωθούν κυρίως οι εφορίες.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΡΑΦΑΜΕ:

Τις τελευταίες …”πινελιές” βάζει η κυβέρνηση στην στρατηγική της ενόψει των επαφών την επόμενη εβδομάδα στο Παρίσι με τους τροϊκανούς.

Το οικονομικό επιτελείο ξεκινάει τις επαφές με τους υπουργούς που έχουν ανοικτά ζητήματα από σήμερα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελης, θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό εντός της εβδομάδας για το ίδιο ζήτημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, ο κ. Χαρδούβελης θα έχει σήμερα το πρωί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κ. Μητσοτάκη. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξουν κι άλλες επαφές εντός της εβδομάδας. Υπενθυμίζεται ότι στο Παρίσι εκτός του κ. Χαρδούβελη αναμένεται να παρευρεθούν ο κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας, κ. Ι. Βρούτσης και ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Ν. Δένδιας.

Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση θέλει να βάλει τις βάσεις για να κλείσει γρήγορα και χωρίς σημαντικές προστριβές η διαπραγμάτευση με την τρόικα που θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα ραντεβού στο Παρίσι θα μεταφερθούν μία ημέρα νωρίτερα. Δηλαδή, αντί για 3-5 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν 2-4 του μήνα.

Αυτό επειδή την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει το Euroworking Group, για να διαπιστώσει το πού βρίσκεται η εφαρμογή του προγράμματος, ώστε να διαμορφώσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας την ατζέντα τους ενόψει των διαβουλεύσεων που θα ακολουθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα