O Τράμπ έχασε και στην τρίτη τηλεμαχία από την Χίλαρι

Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τις εντυπώσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της 3ης και τελευταίας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.

Η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών κέρδισε ποσοστό 52% των θετικών εντυπώσεων των τηλεθεατών, έναντι ποσοστού 39% του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων,

στην τηλεμαχία που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας.

Η Χίλαρι Κλίντον υπερασπίστηκε τις οικονομικές προτάσεις της, οι οποίες όπως είπε, δεν αυξάνουν το αμερικανικό έλλειμμα. Παράλληλα, τόνισε ότι η ανάπτυξη στην οικονομία των ΗΠΑ, θα έρθει από την οικονομική αναβάθμιση της μεσαίας τάξης.

Η Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ασκεί κριτική στην αμερικανική κυβέρνηση για δεκαετίες και ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση προσφύγων στις ΗΠΑ, χωρίς αυτοί να έχουν ελεγχθεί υγειονομικά.

Στο ζήτημα της Συρίας η Κλίντον υποστήριξε ότι η επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας, θα μπορούσε να σώσει ζωές και να επιταχύνει τον τερματισμό της πολεμικής διαμάχης. Είπε επίσης πως η επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα απαιτήσει χρόνο, αλλά και συζητήσεις με τη Ρωσία, αλλά και τη Συρία.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών πρόσθεσε ότι ο Τραμπ «βλέπει πάντοτε μια συνωμοσία» και τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο τις Ρωσίας στις υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, όπως μετέδωσε το BBC.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα κάνει περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς, απ’ ότι η Χίλαρι Κλίντον σε 10 ανθρώπινες ζωές και τόνισε ότι η Κλίντον συγκεντρώνει χρήματα από τους ανθρώπους, που θέλει να έχει υπό τον έλεγχό της. Παράλληλα αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, αφήνοντας έτσι, ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι μπορεί να το αμφισβητήσει.

Σε άλλο σημείο της τηλεμαχίας ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι αυτό που συμβαίνει στο Χαλέπι, είναι σε μεγάλο βαθμό, λάθος της Κλίντον και χαρακτήρισε ως καταστροφική, την κατάσταση στην πόλη.

O Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες σε αρκετές περιπτώσεις συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ τόνισε ότι στην περίπτωση που ο Άσαντ παραιτηθεί, τότε, οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες. Παράλληλα, είπε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους αντάρτες στη Συρία, αλλά δε γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε πως οι ΗΠΑ έκαναν δυνατό το Ιράν και χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Συρίας, Άσαντ ως πιο σκληρό και έξυπνο από την Κλίντον και τον Ομπάμα.

Πηγή: kathimerini

Keywords
Τυχαία Θέματα