O Σαλά Αμπντεσλάμ “προδόθηκε” από την πιτσαρία της γειτονιάς του!

O Σαλά Αμπντεσλάμ, ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι, πιάστηκε από τις αρχές, προδομένος από την πιτσαρία της γειτονιάς του!

Οι αρχές είχαν εντοπίσει ένα διαμέρισμα στην οδό Quatre Vent στο οποίο υποτίθεται ότι ζούσε μία γυναίκα μόνη της. Αυτό το σπίτι βρισκόταν 450 μέτρα από το προηγούμενο σπίτι του Αμπντεσλάμ που είχαν εντοπίσει οι βελγικές αρχές στο Μολενμπέκ.

Από αυτό το διαμέρισμα καθημερινά γίνονταν παραγγελίες για πολλές πίτσες, που δεν δικαιολογούνταν από ένα μόνο άτομο. Η αστυνομία του Βελγίου άρχισε

να υποπτεύεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και τελικά χτύπησαν διάνα και ο τρομοκράτης ζούσε στο διαμέρισμα!

Οταν έκαναν έφοδο στο σπίτι, είδαν δύο φίλους της γυναίκας που είχαν πάει για τσάι, μικρά παιδιά και τον Αμπντεσλάμ! Τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν στο πόδι.

ΧΘΕΣ

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι

Οι αρχές του Βελγίου, η κυβέρνηση και η ομοσπονδιακή εισαγγελία, επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο προάστιο Μόλενμπεκ είναι ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

“Τον πιάσαμε” έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός αρμόδιος για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF, η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαίωσε και αυτή ότι ο Αμπντεσλάμ έχει συλληφθεί.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, μετέβη ήδη στο γραφείο του πρωθυπουργού του Βελγίου για να ενημερωθεί για την υπόθεση, ανέφερε μια πηγή της γαλλικής προεδρίας. Ο Ολάντ είχε ενημερώσει νωρίτερα τους δημοσιογράφους, προτού ακόμη επιβεβαιωθεί η σύλληψη του Σαλά Αμπντεσλάμ, ότι επρόκειτο να συναντηθεί με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα