O ΓΙΑΝΗΣ ΕΛΑΛΗΣΕ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΦΠΑ

19:36 6/3/2015 - Πηγή: BankWars

Απίστευτο και όμως αληθινό. Φοιτητές, νοικοκυρές και τουρίστες θα μπαίνουν με κάμερες στα μαγαζιά για να πιάνουν τον ΦΠΑ. Αυτή είναι η πρόταση του υπουργού Οικονομικών προς το Eurogroup.

Σύμφωνα με αυτή την πρόταση ο υπουργός κάνει λόγο για ένα «Σχήμα παρατηρητών για την καταπολέμηση διαφυγής του ΦΠΑ», με την πρόσληψη μη -επαγγελματιών παρατηρητών, οι οποίοι θα περνούν μια βασική εκπαίδευση, θα υποδύονται τους… πελάτες και θα είναι καλωδιωμένοι με…ήχο και βίντεο!

Αν και δεν θα έχουν δικαιοδοσία να διενεργούν

ελέγχους, τα στοιχεία που θα καταγράφουν θα έχουν νομικό βάρος και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις φοροεισπρακτικές αρχές και θα χρησιμοποιούνται άμεσα για την έκδοση ποινών και κυρώσεων.

Οι νέοι υπάλληλοι, στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνονται και τουρίστες «σε δημοφιλείς περιοχές που ανθεί η φοροδιαφυγή», θα πληρώνονται με την ώρα και θα «είναι δύσκολο να εντοπιστούν από όσους φοροδιαφεύγουν».

«Τα νέα ότι χιλιάδες περιστασιακοί «ελεγκτές» θα είναι παντού, με συσκευές καταγραφής βίντεο και ήχου εκ μέρους των φοροεισπρακτικών αρχών, έχουν την ικανότητα να αλλάξει γρήγορα τις συμπεριφορές» αναφέρει η επιστολή προς το Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα