Novartis: Ψάχνουν τον …Σαράφη που δεν πήγε να καταθέσει – Θέλει να φοράει την κουκούλα του

Ραγδαίες διαφαίνονται οι εξελίξεις στην προανακριτική Επιτροπή καθώς ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης αρνήθηκε να προσέλθει. Οι πληροφορίες φέρουν να αποφασίστηκε από την πλειοψηφία (Ν.Δ-ΚΙΝΑΛ) η βίαιη προσαγωγή του.

Το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση δε συνυπέγραψαν το ένταλμα της βίαιης προσαγωγής, με το ΚΚΕ να ζητεί την άρση της προστασίας του και λόγω της άρνησής του να προσέλθει στην Προανακριτική Επιτροπή.

Είχε

προηγηθεί ένταση νωρίτερα μεταξύ πλειοψηφίας και ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Κουμουνδούρου βρήκε την αφορμή που αναζητούσε για να τορπιλίσει την εξέταση του “Μάξιμου Σαράφη” , με την αιφνίδια κίνηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να αποστείλει σήμερα, λίγες μόνο ώρες πριν τη συνάντηση της επιτροπής με τον προστατευόμενο μάρτυρα, αίτημα για την εξαίρεση του Θανάση Πλεύρη από τις εργασίες της επιτροπής.

Και ενώ το αίτημα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης απορρίφθηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε ζήτημα παραβίασης της διαδικασίας και ζήτησε να μην γίνει σήμερα η εξέταση του μάρτυρα.

Τελικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας αφού υπογράμμισε ότι η απόρριψη του αιτήματος Παπαγγελόπουλου έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, κατήγγειλε ακραίο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και ως εκ τούτου δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην εξέταση του “Μάξιμου Σαράφη”.

Μέλη της πλειοψηφίας πάντως σχολίαζαν ότι με την κίνησή του αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει αυτό που όλοι γνώριζαν εξ αρχής ότι προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια ώστε να μην αποδειχθεί η σκευωρία. Υπενθύμιζαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πολεμούσε λυσσαλέα το ενδεχόμενο να καταθέσουν οι “Σαράφης” και “Κελέση” χωρίς μάσκες.

Novartis: Χωρίς κουκούλα καταθέτουν σήμερα και αύριο “Σαράφης-Κελέση”

Keywords
Τυχαία Θέματα