Novartis: Αίτημα Εισαγγελίας στις ΗΠΑ για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Εγγραφο στις ΗΠΑ αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες απέστειλα σύμφωνα με πληροφορίες , οι δύο αντεισαγγελείς Ευ. Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης ενώ στη διάθεση των αμερικανικών αρχών θέτουν και όλες τις καταθέσεις που έχουν πάρει στην Προανακριτική.

Σύμφωνα με το άιτημα η Εισαγγελία ζητά απαντήσεις στο αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες που στήριξαν τις κατηγορίες κατά πολιτικών έχουν εξεταστεί και στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των εκεί ερευνών

για την Novartis, αν έχουν πάρει χρήματα σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο ή αν προσδοκούν να πάρουν, αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι τα ίδια πρόσωπα που εντάχθηκαν στο προγραμμα προστασίας μαρτύρων στη χώρα μας, αν και άλλοι έχουν εξεταστεί και τι έχουν πει.

Αν αποδειχθεί, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, πλην του Νίκου Μανιαδάκη που αποχαρακτηρίστηκε με δική του πρωτοβουλία, έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ με αντικείμενο χρηματικό αντάλλαγμα ή προσδοκία ανταλλάγματος, τότε δεν μπορεί να είναι στη χώρα μας σε καθεστώς προστασίας και θα πρέπει να αποχαρακτηριστούν, δηλαδή να καταθέσουν ως μάρτυρες είτε στη δικαιοσύνη είτε στην Προανακριτική επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα