Novartis – Παπαγγελόπουλος: Σήμερα η προανακριτική χωρίς Πολάκη-Τζανακόπουλο…

Συνεδριάζει σήμερα στις 18:00 το απόγευμα η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis, όσον αφορά στο σκέλος για τις καταγγελθείσες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από τον πρώην υπουργό κ.Παπαγγελόπουλο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος, οι οποίοι έχουν εξαιρεθεί από τις εργασίες της επιτροπής, μάλλον θα “αποσυρθούν” ησύχως και αφού στην αρχή της συνεδρίασης ο ΣΥΡΙΖΑ

θέσει αίτημα για ανάκληση της απόφασης εξαίρεσης τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν ότι αυτό που προέχει την συγκεκριμένη στιγμή είναι να εξεταστεί ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής  της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, καθώς – όπως λένε- από τα όσα θα πει θα αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε καμία σκευωρία παρά μόνο ένα ξεκάθαρο σκάνδαλο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό που έγινε την περασμένη Πέμπτη και ότι η συνεδρίαση της επιτροπής θα διεξαχθεί κανονικά.
Μάλιστα ο κ.Τασούλας είχε αναφέρει ότι «θα διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση και θα προστατευθεί η αποστολή της επιτροπής με τρόπο νόμιμο θεσμικό και προβλεπόμενο».

Το μήνυμα ότι σήμερα η επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά, άφησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν θα εμποδιστεί να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας ο Κ.Φρουζής από τη Novartis. Ωστόσο πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις αν και προσθέτουν ότι η τοποθέτηση Λάππα εκφράζει το εσωτερικό του κόμματος.

Μέχρι να φθάσουμε στην  κατάθεση Φρουζή υπάρχουν και άλλα διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν, όπως το αίτημα που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την εξαίρεση των Θανάση Πλεύρη, Κώστα Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου από την σύνθεση της προανακριτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα