NOVARTIS: Απίστευτη καταγγελία Μανιαδάκη: Με πίεσαν να πω πως “τα πήραν” Σαμαράς-Άδωνις-Στουρνάρας! – Μύδροι Πολάκη κατά δικαστών

20:46 2/1/2019 - Πηγή: BankWars

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στη Δικαιοσύνη βάζει ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, «Γιάννης Αναστασίου», νυν κατηγορούμενος στο σκάνδαλο Novartis, καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης. Συμπρωταγωνιστής στο πολιτικό “πυρ” και ο υπουργός Π.Πολάκης, που εξαπολύει μύδρους κατά της Δικαιοσύνης και ζητεί προφυλακίσεις!

Κατάσταση καραγκιόζ μπερντέ…

Σε συνέντευξή του στο protothema, ο Ν.Μανιαδάκης ισχυρίστηκε ότι δύο φορές την τελευταία

εβδομάδα, (27 και 28 Δεκεμβρίου), εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα, ο κ.Μανιαδάκης σχυρίζεται:

«Μου ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία εγώ ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει» υποστηρίζει ο κ. Μανιαδάκης.

-«Τι εννοείτε σας ασκούνται πιέσεις;»

«Να αναφέρω και να πω αν γνωρίζω εγώ αν τρία πολιτικά πρόσωπα έχουν χρηματιστεί ή όχι».

-«Για ποιους συγκεκριμένα σας ρωτούν;»

«Με ρωτούν για τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα».

«Σε πολλές από τις περιπτώσεις που με πίεζαν οι εισαγγελείς όταν οι μάρτυρες έλεγαν ότι δωροδοκούμαι με ρωτούσαν μετά αν ήξερα αν έχουν δωροδοκηθεί οι πολιτικοί και μήπως εγώ δωροδοκούμουνα για λογαριασμό των πολιτικών».

«Πολιτική η δίωξή μου»

«Η κατηγορία προέκυψε τη Δευτέρα το μεσημέρι, αφού είχα κρατηθεί έξι ώρες» λέει ο κ.Μανιαδάκης σχετικά με τη δίωξη η οποία του ασκήθηκε για παθητική δωροδοκία. «Μου ασκήθηκαν πιέσεις κατόπιν διαρροών και σαφέστατων αναφορών των εισαγγελέων ότι οι άλλοι δύο μάρτυρες σε κατηγορούν και αυτό έχει ως συνέπεια την άσκηση διώξεων». Ο κ.Μανιαδάκης χαρακτηρίζει τη δίωξη σε βάρος του για παθητική δωροδοκία ως «καθαρά πολιτική».

«Ο Πολάκης υπέπεσε σε σοβαρό λάθος»

Σε ερώτηση αν κάποιο πολιτικό πρόσωπο θα μπορούσε να γνωρίζει την ταυτότητά του ώστε να δημοσιεύσει και τη φωτογραφία του, παρά το γεγονός ότι είναι προστατευόμενο πρόσωπο, είπε: «Ο κ. Πολάκης υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος με το κουίζ που έκανε αποκαλύπτει στοιχεία της δικογραφίας και πώς γίνεται να ξέρει στοιχεία της δικογραφίας μη αρμόδιο όργανο; Είναι άξιον απορίας: Πώς το γνωρίζει μη αρμόδιο όργανο;»

Εν συνεχεία ρωτήθηκε ποιος από τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε δωροδοκηθεί.

«Η πρώτη κατάθεση ανήκει στην Αικατερίνη Κελέκη, τώρα είναι ο Μάξιμος Σαράφης. Την πρώτη φορά έλεγαν 200.000, τώρα λένε για 120.000 ευρώ» υποστηρίζει ο κ.Μανιαδάκης και προσθέτει: «Πώς γίνεται ξαφνικά να προκύπτει μια κατηγορία για μένα και να μου ασκούνται πιέσεις πριν ασκηθούν διώξεις;

Έχω δώσει στο FBI τα στοιχεία που έχω δώσει και στις ελληνικές αρχές

«Επειδή αρνήθηκα να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ με ενέπλεξαν» λέει ο κ.Μανιαδάκης και συμπληρώνει: «Έχω δώσει στο FBI τα στοιχεία που έχω δώσει και στις ελληνικές αρχές».

«Όχι, πήρα άδεια από τους Έλληνες εισαγγελείς και κατέθεσα ακριβώς τα ίδια στοιχεία που κατέθεσα στους Έλληνες εισαγγελείς και στο FBI και τα στοιχεία αυτά δείχνουν την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης, τις περιπτώσεις που υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων τα συγκεκριμένα φάρμακα στα οποία σημειώθηκαν αυξήσεις και τη ζημία για το δημόσιο» αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης στην αποκλειστική του συνέντευξη στο protothema.gr.

Όπως υποστηρίζει, οι πράκτορες του FBI είχαν λάθος πληροφορίες. «Οφείλω να σας πω ότι οι Αμερικανοί ήταν παραπληροφορημένοι, είχαν προσφάτως κατατεθεί στην Αμερική στοιχεία από τους μάρτυρες τους άλλους δύο περί εμπλοκής μου και τους είπα ότι θεωρώ αναξιόπιστες όλες αυτές τις αναφορές και έχω πει ότι πρέπει να διασταυρωθούν αυτές οι αναφορές» υποστηρίζει.

Η εμπλοκή του Νίκου Μανιαδάκη στην υπόθεση της Novartis ήταν άγνωστη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Την ημέρα εκείνη, κι ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του με σκοπό να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για τις γιορτές, έπειτα από έξι ώρες κράτησης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του ανακοινώθηκε ότι σε βάρος του ασκείται δίωξη και του αφαιρείται το ελληνικό διαβατήριο. Από την ημέρα εκείνη αποκαλύφθηκε ότι ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας στον οποίο η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε δώσει το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου».

Η επίθεση Πολάκη σε δικαστές

Ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή τη σύλληψη του κ. Μανιαδάκη επανεμφανίστηκε στο Facebook κατηγορώντας τους δικαστές για κωλυσιεργίες, αλλά και ζητώντας την προφυλάκιση φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης απηύθυνε τα εξής ερωτήματα μέσω Facebook:

«1)Μπορεί κάποιος από τους αρμοδίους εισαγγελείς ή την ηγεσία της δικαιοσύνης που ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ το έργο των κατά τόπους ανακριτικών αρχών να απαντήσει γιατί η κυρία ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΟΖΝΟΥ, ανακρίτρια κατά της διαφθοράς ,δεν έχει καλέσει ακόμα για ανάκριση (και πιθανή προφυλάκιση ) τον πρώην αντιπρόεδρο της Νοβαρτις κύριο Κωνσταντίνο Φρουζη στον οποίο έχει ασκηθεί ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2018!!!!!!
Πόσος καιρός επιτέλους χρειάζεται για να προχωρήσει η δικογραφία???

2)Μπορεί κάποιος να απαντήσει, από τους υπευθύνους πάλι, γιατί η κυρία ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ανακρίτρια κατά της διαφθοράς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ για ανάκριση (και πιθανή προφυλάκιση) τα μέλη της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΠΟΥΛΗΣ, ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και σια) στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δυο ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ από τον ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2018 ?????

Εδώ να σημειώσουμε πως υπάρχει σε εξέλιξη η έκδοση αρκετών άλλων πορισμάτων για πολλές κακουργηματικές υποθέσεις που λόγω του όγκου των στοιχείων έχει καθυστερήσει η έκδοση τους (υπόθεση συνέδριου Ε-health με την απευθείας ανάθεση στην κυρία Στουρνάρα, υπόθεση διαφημιστικής εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου πάλι με την κυρία Στουρνάρα ,υπόθεση διαφημιστικής δαπάνης σε ανύπαρκτα σαΐτα του ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Γεωργιάδη και Βορίδη, υπόθεση αγοράς κτιρίου ΚΕΕΛΠΝΟ σε πενταπλάσια τιμή επιώ Αβραμόπουλου, υπόθεση αγοράς θερμικών καμερών σε δεκαπλάσια τιμή επιώ Αβραμόπουλου, υπόθεση χορηγιών στη μητρόπολη Καισαριανής ,υπόθεση διαχειριστικού ελέγχου με το ΕΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ 90 ΕΚΑΤΟΜ ΕΥΡΩ από 2007-14,υποθεση εμβολίων γρίπης που ανασύρθηκε ξανά κλπ κλπ κλπ!!!!!!!!!!!!)

3)Μπορεί κάποιος να απαντήσει γιατί η κυρία ΑΝΝΑ ΖΑΙΡΗ αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσοδών από παράνομη δραστηριότητα ΔΕΝ έχει ολοκληρώσει ΑΚΟΜΑ τον έλεγχο για το πόθεν έσχες πολλών μελών της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ των περιουσιακών τους στοιχείων όταν της έχουν διαβιβαστεί στοιχεία παραπάνω από εάν χρόνο από σήμερα?????

4)Μπορεί κάποιος να απαντήσει γιατί οι εισαγγελείς διαφθοράς ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΝΤΡΙΑΣ δεν έχουν ολοκληρώσει την προανάκριση εις βάρος του κυρίου ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ για τις διαρροές που έκανε και από τις οποίες καταποντίστηκε η μετοχή και έπαθε ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και μάλιστα δεν έχουν καλέσει να καταθέσει ο πρόεδρος της τράπεζας κύριος ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ,ως καθ’ ύλην αρμόδιος???????

Σταματάω για σήμερα εδώ με δυο παρατηρήσεις..

-Μη με ρωτήσει κάνεις που τα ξέρω αυτά ,με τα ιδιά μου τα χεριά πήγα στην εισαγγελία διαφθοράς από εποχής ΡΑΙΚΟΥ ακόμα (η οποία απλά δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ) ΤΟΝΟΥΣ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!

-Προς το ακροδεξιό γκρουπούσκουλο που έχει πάρει σβάρνα τα «φιλόξενα «κανάλια και ΜΜΕ της διαπλοκής και τσιρίζει με πασιφανή τον πανικό του πως πρέπει να πάω ΕΓΩ για εσχάτη προδοσία(!!! ) να του υπενθυμίσω πως ο πρώτος που αποκάλυψε την ταυτότητα του Μανιαδάκη ως προστατευόμενος ήταν ο δικηγόρος του και δεύτερο να ΤΟΥ ΠΩ πως για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ πρέπει να πάνε ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…»

Αδωνις: Ο Πολάκης θα πάει φυλακή! – Ευθύνες εισαγγελέων για τον “προστατευόμενο” Μανιαδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα