ΤΡΑΠΕΖΕΣ – Ν.ΕΥΡΩΠΗ: Τι προβλέπει η NOMURA – Ανάλυση

11:06 3/6/2014 - Πηγή: BankWars

Στην Ελλάδα και την Ιταλία, ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, εντοπίζει τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες η Nomura.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε σημερινή έκθεσή του για τις τράπεζες του Νότου ο οίκος, παρότι οι οικονομικοί κίνδυνοι παραμένουν, μια αδύναμη ανάπτυξη στην περιοχή εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό του σενάριο. Εκτιμά πως παρότι το περιβάλλον των εσόδων θα παραμείνει αδύναμο, η ποιότητα των παγίων

θα συνεχίσει να βελτιώνεται καθώς αναμένεται πτώση των προβλέψεων το 2015 και 2016.

Υπογραμμίζει δε, πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν κορυφωθεί στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ εξακολουθούν να ενισχύονται – αν και με βραδύτερους ρυθμούς – στην Ιταλία και την Ελλάδα.

Ενώ η βελτίωση του κόστους χρηματοδότησης των τραπεζών έχει ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2013, ειδικότερα στην Ισπανία, δεν καταγράφουν όλες οι τράπεζες την ίδια πρόοδο, σημειώνει ο οίκος. Όπως μάλιστα αναφέρει, από το σύνολο των τραπεζών στις οποίες προσφέρει κάλυψη, μόνο 8 στις 20 ανακοίνωσαν βελτιωμένα έσοδα από τόκους το α’ τρίμηνο του 2014.

Παράλληλα, διατηρώντας τις Unicredit και UBI ως τις δύο βασικές μετοχές με σύσταση «αγοράς», αναβάθμισε σε buy την Banco Popolare di Milano με νέα τιμή – στόχο στα 0,70 ευρώ, ενώ υποβάθμισε σε neutral την Banco Popolare με τιμή στόχο 13,4 ευρώ.

Δείτε συστάσεις για Εθνική και Πειραιώς εδώ

Original article: ΤΡΑΠΕΖΕΣ – Ν.ΕΥΡΩΠΗ: Τι προβλέπει η NOMURAΑνάλυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα