Mytilineos: Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο από την Eurobank Equities – Νέος στόχος και από Χρυσοχοϊδης ΑΧΕ

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος στα 18,7 από 14,2 ευρώ δίνει η Eurobank Equities ενώ επαναδιατυπώνει τη σύσταση buy και διατηρεί τον τίτλο στις κορυφαίες της επιλογές.

Η τιμή-στόχος υποδηλώνει εκτιμώμενη απόδοση της μετοχής κατά 40,4%, που σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για μερισματική απόδοση 4,2% οδηγεί σε εκτιμώμενη συνολική απόδοση 44,6%.

Σύμφωνα με την Eurobank Equities, οι

νέες μονάδες ΑΠΕ έχουν περιθώριο να συνεισφέρουν 80k ευρώ ανά MW ετησίως, προσθέτοντας περίπου 180-215 εκατ. EBITDA μετά από σχεδόν πλήρη ανάπτυξη (εκτίμηση για το 2024), συμβάλλοντας έτσι περισσότερο από το ένα τρίτο των λειτουργικών κερδών του ομίλου και οδηγώντας σε μια αλλαγή του EBITDA του ομίλου μετά το 2023 του ομίλου.

Ενσωματώνοντας τον «αγωγό» ΑΠΕ της Μυτιληναίος και εν μέσω θετικής δυναμικής λειτουργίας στις άλλες μονάδες, δηλαδή ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον τιμών στη μεταλλουργία και τις θετικές προοπτικές στο RSD (έργα Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας) / SES (Βιώσιμης Ανάπτυξης) ενόψει της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η χρηματιστηριακή αναμένει EBITDA CAGR ήτοι, μέση ετήσια αύξηση του EBITDA στο 12% για τα επόμενα 5 χρόνια.

Πιο βραχυπρόθεσμα, βλέπει αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 19% φέτος και κατά 14% το 2022.

Παρά το ράλι της μετοχής άνω του 100% από το Μάρτιο του 2020, η μετοχή διαπραγματεύεται ακόμη με discount άνω του 15% σε σχέση με μετοχές ομοειδών εταιριών.

Νέος στόχος και από Χρυσοχοϊδης ΑΧΕ

Υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος στα 15 ευρώ δίνει με έκθεσή της και η Ν. Χρυσοχοϊδης Χρηματιστηριακή, μετά και την ανακοίνωση του σχεδιασμού της εισηγμένης.

Το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμάται στο 12,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα