Motor Oil: Μέρισμα 1,3 ευρώ για το 2017 και bonus πάνω από 8.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο

13:36 6/6/2018 - Πηγή: BankWars

Τη διανομή μερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2017 ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil, με το συνολικό μέρισμα της χρονιάς να ανέρχεται σε 1,3 ευρώ.

Επίσης, η διοίκηση της Motor Oil ενέκρινε τη διανομή bonus ανά εργαζόμενο, ύψους 8.300 ευρώ κατά μέσο όρο ως ανταμοιβή για την συνεισφορά στα εξαιρετικά περσινά αποτελέσματα.

Το συνολικό bonus προς τους 1300 εργαζόμενους ανέρχεται σε 10,6

εκατ. ευρώ.

Σε μήνυμά του ο Πρόεδρος και CEO του ομίλου, κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και στην ανάγκη που υπάρχει για βοήθεια των συνανθρώπων μας. Ὅλοι έχουμε προβλήματα, αυτό που χρειάζεται είναι να προσπαθούμε και να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη φετινή πορεία της εισηγμένης ο αναπληρωτής CEO Π. Τζανετάκης μίλησε για συμπιεσμένο περιθώριο διύλισης κατά το α΄ τρίμηνο και για υψηλότερο στο β΄ τρίμηνο.

«Η φετινή χρονιά δεν θα φτάσει τα μεγέθη της περσινής αλλά αναμένεται να είναι μια επίσης καλή χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά με την επισήμανση ότι η μεγάλη μείωση καθαρού δανεισμού και η αναχρηματοδότηση των δανείων με χαμηλότερα επιτόκια έχουν ρίξει δραστικά το κόστος χρηματοδότησης.

Σημειώνεται πως το 2017 ήταν έτος ιστορικού ρεκόρ για τον όμιλο Μotor Oil σε ό,τι αφορά τον όγκου πωλήσεων, το ύψος την παραγωγής και της τελικής κερδοφορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα