Morgan Stanley: Η Moody’s θα αναβαθμίσει την Ελλάδα την Παρασκευή

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στο review που έχει προγραμματίσει η Moody’s για την Παρασκευή περιμένει η Morgan Stanley.

Σημειώνεται ότι ο οίκος αξιολογεί την Ελλάδα στο Ba3, με τη Morgan Stanley να περιμένει αναβάθμιση στο Ba2.

Η αναβάθμιση θα είναι αποτέλεσμα της ισχυρής μέχρι στιγμής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τονίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley,

επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει κάτω από την επενδυτική κατηγορία.

Σημειώνεται ότι με τις ανακοινώσεις της Moody’s, αργά το βράδυ της Παρασκευής, κλείνει ο κύκλος των reviews της ελληνικής αξιολόγησης για το 2021.

Μέσα στη χρονιά που κλείνει, η Ελλάδα αναβαθμίστηκε από την S&P Global Ratings στο ΒΒ με θετικές προοπτικές, από την DBRS επίσης στο ΒΒ με θετικές προοπτικές και από την Scope στο ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές.

Κατόπιν τούτων, η αξιολόγηση Ba3 την οποία τηρεί η Moody’s είναι η χαμηλότερη για την Ελλάδα. Με αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα, ουσιαστικά η Moody’s θα έφερνε το ελληνικό αξιόχρεο στα ίδια επίπεδα που το τοποθετούν η S&P, η Fitch και η DBRS, καθώς και δύο σκαλοπάτια πριν από την έξοδο από το junk. Η Scope τηρεί πιο θετική στάση από όλους τους οίκους (στο BB+) και απέχει μόλις μία βαθμίδα από την επαναφορά της Ελλάδας στην επενδυτική κατηγορία, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αξιολογήσεις της δεν λαμβάνονται υπόψη στις αποφάσεις της ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα