Morgan Stanley: Δεν δικαιολογείται το ράλι των τραπεζικών μετοχών – Οι νέες τιμές – στόχοι

Η Morgan Stanley επισημαίνει μέσα από νέα έκθεσή της πως οι εντυπωσιακές αποδόσεις που σημειώνουν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών από τα τις αρχές περίπου του έτους, δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη μεγέθη τους.

Όπως σημειώνει οι τιμές των ελληνικών τραπεζικών μετοχών έχουν ενισχυθεί φέτος κατά 13% έως 94%, με την αγορά να αποτιμά ταχύτερη επίλυση του προβλήματος της ποιότητας του

ενεργητικού του κλάδου, ωστόσο οι μετοχές δεν αποτιμούν την διαφοροποίηση που υπάρχει στην εξυγίανση των ισολογισμών μεταξύ των τραπεζών μεμονωμένα.

Η Morgan Stanley διαφοροποιείται και αναβαθμίζει σε overweight, ήτοι αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, τη σύσταση σε Eurobank και Εθνική, ενώ υποβαθμίζει σε underweight, ήτοι για αποδόσεις χειρότερες από αυτές της αγοράς, τη σύσταση σε Alpha Bank και Πειραιώς.

Εντούτοις, διατηρεί σταθερές τις τιμές στόχους στα 1,20 ευρώ για Alpha Bank, στο 1 ευρώ για Eurobank, στα 3,10 ευρώ για Εθνική και στα 1,30 ευρώ για Πειραιώς.
Όπως επισημαίνει, η απόδοση των ελληνικών τραπεζών από την αρχή του έτους δεν δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη.

Όπως επισημαίνει, τα επίπεδα του κεφαλαίου αλλά και εκείνα της κάλυψης των NPEs θα καθορίσουν τη σχετική απόδοση των ελληνικών τραπεζών, καθώς βελτιώνεται το εξωτερικό περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα