Moody’s: Ρίχνει λάδι στη φωτιά υποβαθμίζοντας τις προοπτικές των αμερικάνικων τραπεζών

Σε υποβάθμιση των προοπτικών του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος από σταθερές σε αρνητικές, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, μετά την κατάρρευση των Silicon Valley Bank, Signature Bank και Silvergate Bank, επικαλούμενη «ταχεία επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος».

Η Moody’s Investors Service παρουσιάζεται έτοιμη να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της First Republic Bank και πέντε άλλων αμερικανικών τραπεζών,

δεδομένης της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank. Οι Western Alliance Bancorp., Intrust Financial Corp., UMB Financial Corp., Zions Bancorp και Comerica Inc. είναι οι υπόλοιπες πέντε τράπεζες εκτός της First Republic Bank.

Η ενδεχόμενη υποβάθμισή τους αποδίδεται σε πιθανή έλλειψη εγγύησης των καταθέσεων στις τράπεζες αυτές, αλλά και πιθανές μη πραγματοποιηθείσες απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους.

Σημειώνεται ότι ο οίκος  «βλέπει» και νέες αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ προέβλεψε ότι η αμερικανική οικονομία θα υποχωρήσει σε ύφεση, αργότερα μέσα στη χρονιά, δημιουργώντας επίσης νέες πιέσεις προς τον τραπεζικό κλάδο.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα