Mohamed El-Erian: Πουλήστε μετοχές, επενδύστε σε ρευστό

Ώρα για επενδύσεις σε ρευστό λέει ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz.
Μιλώντας στο Bloomberg, συμβούλευσε τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν το τελευταίο ράλι στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να αποκλιμακώσουν την έκθεσή τους στον κίνδυνο.
Μετά την «εκτόξευση» του Dow Jones σε νέα ιστορικά υψηλά – μάλιστα πολύ κοντά στο να «σπάσει» τις 20.000

μονάδες, με ώθηση από την αισιοδοξία σχετικά με τη νέα διοίκηση στις ΗΠΑ, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εκφράζουν επιφυλάξεις.
Το ερώτημα είναι αν ο εκλεγμένος πρόεδρος, Donald Trump, μπορεί να παραδώσει τη δημοσιονομική τόνωση και την ανάπτυξη της απασχόλησης που έχει υποσχεθεί.
«Είναι απολύτως λογικό να βγάλει κανείς κάποια από τα χρήματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι», είπε ο El-Erian, προειδοποιώντας «δεν έχουμε αποτιμήσει κανένα λάθος πολιτικής. Δεν έχουμε αποτιμήσει κανένα ατύχημα στις αγορές και έχουμε αγνοήσει πολλά και διαφορετικά πολιτικά ζητήματα».

Κατάρρευση μετοχών βλέπει η Phoenix Capital

Αντίστοιχες εκτιμήσεις, ότι δηλαδή οι αγορές είναι υπεραγορασμένες δημοσιοποιεί η Phoenix Capital. Επισημαίνει μάλιστα ότι πριν τα τέλη Ιανουαρίου του 2017 τα χρηματιστήρια θα καταρρεύσουν και πως το 99% των επενδυτών θα την πατήσει.
Όπως σημειώνει, οι επενδυτές έχουν πει “all in” στις μετοχές και τοποθετούν τα χρήματά τους σε ETFs αμερικανικών μετοχών σε χρόνο dt. Τα funds έχουν πλήρως προσανατολιστεί στις μετοχές. Στην κυριολεξία δεν υπάρχει καθόλου ρευστό στο περιθώριο.
Την ίδια ώρα, οι insiders ξεφορτώνονται τις μετοχές τους, με ρυθμό δύο φορές ταχύτερο από ό,τι συνήθως. Οι πλέον δικτυωμένοι επενδυτές στον πλανήτη απέχουν από αυτό το ράλι.
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι πολλών εταιρειών του Fortune 500 προειδοποιούν πως το ισχυρό δολάριο πλήττει τα αποτελέσματά τους.
Αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω στο εγγύς μέλλον.
Η όλη κατάσταση αρχίζει να μοιάζει πολύ με τον Αύγουστο του 2015, λίγο προτού η Κίνα προχωρήσει σε τρομακτική υποτίμηση του γουάν, οδηγώντας τα παγκόσμια χρηματιστήρια σε κατάρρευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα