Millennium BCP: Ακριβή η έξοδος από την ελληνική αγορά – Ζημιές 597 εκ. ευρώ στο 9μηνο

Ζημίες 597 εκατ. ευρώ κατέγραψε στο 9μηνο του 2013 η Millennium BCP έναντι 796 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πορτογαλικής τράπεζας, τα αποτελέσματα έχουν επιβαρυνθεί κατά 80 εκατ. ευρώ από την αποχώρηση της τράπεζας από την ελληνική αγορά. Η κίνηση, αν και πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα
ενέγραψε στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου τις επιπτώσεις από την διάθεση του 4,6% των μετοχών της Τρ. Πειραιώς με discount.Σύμφωνα με τον CEO της τράπεζας, Nuno Amado, η πώληση της θυγατρικής στη Ρουμανία την επόμενη χρονιά πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή, στο πλαίσιο της προσπάθειας απομόχλευσης που πραγματοποιεί.Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα είναι ελαφρώς καλύτερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι η τράπεζα θα ανακοίνωνε ζημίες 612 εκατ. ευρώ.Τέλος, τα έσοδα από τόκους εμφανίστηκαν μειωμένα κατά 17,5% στα 626 εκατ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν στα 623 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα