Metron Analysis: ΝΔ 36,7% – ΣΥΡΙΖΑ 22,6% – ΚΙΝΑΛ 9,9% – ΧΑ 8% – ΚΚΕ με 6,8%- ΕΚ 3,2%

Δρόμο αυτοδυναμίας δείχνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας και εκπονήθηκε από την Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται έναντι

του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 14,1 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Metron Analysis η διαφορά ανοίγει κατά 1,1%,

Βάσει της εκτίμησης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 9,9%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8%, το ΚΚΕ με 6,8% και η Ενωση Κεντρώων με 3,2%. Ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 2%, ενώ το κόμμα «Ελληνική Λύση» φτάνει στο 2,8%. Τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται κάτω του 2%.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΖΑΕΦ

Σημαντικές απώλειες φαίνεται να σημειώνει η κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ, καθώς το 83% των πολιτών αξιολογεί αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών. Μόλις το 14% τοποθετείται θετικά.

-Οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης σε ποσοστό 75%, καθώς η εικόνα για την οικονομική κατάσταση της χώρας παραμένει απαισιόδοξη.

-Το 57% των ερωτηθέντων (έναντι 25%) αξιολογεί αρνητικά όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα