Mageca: Ένα marketplace για εφαρμογές στον χώρο του HCI

Στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο της τεχνολογίας, ο χώρος της αναγνώρισης κίνησης αλλά και ο ευρύτερος χώρος του HCI (Human Computer Interaction) φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη επιτυχία της Microsoft στην πώληση συσκευών Kinect διεθνώς αλλά και το μεγάλο ποσοστό των πελατών της που αναπτύσσει πλέον εφαρμογές στον τομέα του HCI.

Μπορεί ο καταλύτης να προέκυψε από τον χώρο των παιχνιδιών μέσω του Kinect αλλά πλέον, στον ευρύτερο χώρο του HCI, αναπτύσσονται εφαρμογές στου

τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, του μάρκετινγκ, της ρομποτικής ακόμη και της μουσικής.

Με δεδομένo τα παραπάνω, τρία αδέλφια, o Σταμάτης, ο Σπύρος και ο Αντώνης Αργυρός έφτιαξαν το Mageca, ένα marketplace για εφαρμογές και παιχνίδια που βασίζονται στην αναγνώριση κίνησης και στις φωνητικές εντολές.

Το Mageca είναι το πρώτο appstore για εφαρμογές και παιχνίδια που χρησιμοποιούν hardware όπως είναι το Kinect και το leap motion μέχρι μια απλή 2d camera.

Εκτός από το Mageca, τα τρία αδέλφια μοιράζονται μια εμπειρία 14 ετών στον χώρο του λιανικού εμπορίου, διατηρώντας 5 φυσικά καταστήματα αθλητικών ειδών στην Αθήνα.

Επιπλέον το 2006 δημιούργησαν το πρώτο ηλεκτρονικό αθλητικό κατάστημα της χώρας, το www.e-sportmania.gr και το δικό τους label αθλητικής ένδυσης “Evagon”.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Αργυρό παρατηρώντας τις διεθνείς τάσεις στον τομέα του λιανικού εμπορίου και την άνοδο του ψηφιακού εμπορίου (e- commerce) τα τρία αδελφια επιδιώκουν να πάνε ακόμη παραπέρα εντάσσοντας στην παραδοσιακή λιανική πώληση και λογικές όπως αυτές του virtual fitting room σ’ένα φυσικό κατάστημα πώλησης αθλητικών ειδών, όπως είναι το κατάστημα sportmania στο Γκύζη.

Η λογική του virtual fitting room, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Αργυρό είναι ένα project υπό εξέλιξη είναι ότι ο πελάτης μπορεί να διαλέξει για παράδειγμα ένα ζευγάρι παππούτσια και να διαπιστώσει ψηφιακά, μέσω της οθόνης του υπολογιστή του αν του ταιρίαζει ή όχι.

Πέραν τούτου, το Mageca αποτελεί από μόνο της μια πρωτοποριακή πλατφόρμα – marketplace όπου οι προγραμματιστές έχουν την ευκαιρία να «ανεβάζουν» και να πωλούν τις εφαρμογές τους που χρησιμοποιούν σένσορες όπως το Kinect και το Leap Motion.

Όπως και σε όλα τα appstores, έτσι και στο Mageca, η εταιρία λαμβάνει ένα ποσοστό από τις εφαρμογές που πουλιούνται.

H ανακοίνωση του επίσημου λανσαρίσματος του Mageca έγινε στο προηγούμενο open coffee της Αθήνας με θεματική τα marketplaces και σύμφωνα με τον κ. Αργυρό, επιδιώκεται να χτιστεί ένα σημαντικό proof of concept, με τους προγραμματιστές να ανεβάζουν όσο το δυνατόν περισσότερες εφαρμογές στο appstore.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα