MONEY TALKS

KΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Στο Λονδίνο θα βρεθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να συμμετάσχουν στα road shows που διοργανώνει η Citi.

Υπενθυμίζουμε οτι μόλις προχθές γύρισαν απο την Νέα Υόρκη.

Συνεχίζεται με αμείωτους

ρυθμούς οι διάθεση των στοιχείων απο τις ελληνικές τράπεζες προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τραπεζα στο πλαίσιο της επικείμενης διεξαγωγής των ευρωπαϊκών stress tests.

Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές από επιλογή και όχι από ανάγκη. Τάδε έφη η Σοφία Βουλτεψη απαντώντας στο δημοσίευμα του Reuters.

Λοιπόν, η Ελλάδα θα βγει όντως στις αγορές και θα εκδώσει 7ετες ομόλογο ύψους απο 3 έως 5 δις ευρώ με επιτόκιο, όπως μαθαίνω, κάτω του 5%.

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα. Και… τα ταξίδια των στελεχών του ΟΔΔΗΧ σε Παρίσι και Ρώμη αποδίδουν τα δέοντα.

Αυτά για τα περί εκδόσεως… Ετοιμασθείτε.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε ο οδηγός για τα 22 βήματα που πρέπει να κάνουν οι τράπεζες για να αντιμετωπίσουν τη «βόμβα» των 83 δισεκατομμυρίων ευρώ, κόκκινων και προβληματικών δανείων.

Έρχεται κούρεμα έως ένα ποσοστό… Βέβαια το ερώτημα παραμένει και δεν είναι άλλο, από το που θα βρεθούν τα κεφάλαια για την εξυγίανση των ισολογισμών.

Γιατί, μην κρυβόμαστε, το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπισθεί ουσιαστικά και στη βάση του. Μέχρις στιγμής, το μονο που κάνουν οι τράπεζες είναι να το κρύβουν κάτω απο το χαλί. Έως πότε μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Ο Βankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα