MONEY TALKS

07:47 3/6/2014 - Πηγή: BankWars

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
Στην Νέα Υόρκη θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής διευθύνων συμβουλος της Attica Bank, Γ. Γαμβρίλης και Α. Αντωνόπουλος.Θα συμμετάσχουν στο επενδυτικό φόρουμ που διοργανώνει η ΕΧΑΕ και παράλληλα θα δουν μιας σειρά από επενδυτές ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Μαθαίνω ότι ο επενδυτής έχει κλείσει. Αλλά το όνομα του το κρατούν

επτασφράγιστο μυστικό.

Η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Αλέξανδρο Τουρκολιά, ξεκινά ήδη την χρηματοδότηση των έξυπνων και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Ακούω ότι στα στρατηγικά πλάνα της Τράπεζας είναι η δυναμική είσοδος στην χρηματοδότηση και μεγάλων επιχειρήσεων, παρά τον υψηλό δανεισμό που διαθέτουν. Όχι σε όλες αλλά σε πολλές.

Εξάλλου, τα στελέχη της ΕΤΕ εξηγούν ότι το χαρτοφυλάκιο της Τραπεζας είναι ισορροπημένο και επικαλούνται μάλιστα και την μελέτη της BlackRock, η οποία έδινε τις λιγότερες πιθανές ζημιές από τις τοποθετήσεις του στην Ελλάδα.

Χωρίς φανφάρες και με σταθερούς ρυθμούς η διοίκηση της Eurobank συνεχίζει την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου. Το πρόβλημα εδώ είναι μεγαλύτερο στα καταναλωτικά αλλά και στα στεγαστικά δανεια. Βέβαια, τα αποτελεσματα του πρώτου τριμήνου έδειξαν ότι γίνεται σοβαρή δουλειά…

Μπορεί οι τράπεζες να συνεχίζουν τις προσπάθειες όσον αφορά τη διαχείριση της κόκκινων δανείων, ωστόσο η πραγματικότητα είναι σκληρή και οι επισφάλειας ξεπερνούν οριακά τα 80 δις ευρώ.

´Εαν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις ότι θα κορυφωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2015 τότε το πρόβλημα θα είναι τεράστιο και δύσκολα διαχειρίσιμο.

Κορυφαία στελέχη τραπεζών – διόλου «κρατικής» προέλευσης ή …κρατικοδίαιτα – κάνουν λόγο για την ανάγκη άμεσου σχεδιασμού ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ κυρίως στεγαστικών δανείων, που θα επιτρέψουν στους μεν δανειολήπτες να μείνουν στο σπίτι τους και να πληρώνουν «λογικά» ποσά με βάση την ΣΗΜΕΡΙΝΗ αξία του ακινήτου για το οποίο πήραν το δάνειο (και μετά την αποπληρωμή αυτή «το ξανασυζητάμε»), στις δε τράπεζες να έχουν έσοδα αλλά κυρίως, να «ξεκοκκινήσουν» χιλιάδες κωδικούς που επιβαρύνουν την εικόνα τους….

Σημειώστε αυτή την εκδοχή και δε μπορεί, κάποιος από την κυβέρνηση θα… ξυπνήσει, να καλέσει πραγματικούς τραπεζίτες και όχι…σκιτζήδες – λογιστάκους, για να δοθεί η σωστή οικονομικά και αξιοπρεπής κοινωνικά λύση. Επισημαίνω, ότι οι άνθρωποι που σκέπτονται τα παραπάνω, καμία σχέση δεν έχουν με τις ομάδες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που «δουλεύουν» παρεμφερή σενάρια και μπράβο τους….

Ποιος θα είναι ο επόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; Πρόκειται για το ερώτημα των ημερών και οι πληροφορίες πληθαίνουν ότι θα υπάρξει αλλαγή…

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

O Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα