MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στη Γενική Τράπεζα.

Μπορεί πριν περίπου ένα χρόνο ξένες τράπεζες-σύμβουλοι αλλά και κορυφαία στελέχη του τραπεζικού χώρου να… έπεισαν καταθέτοντας ολοκληρωμένη πρόταση ότι η Γενική θα μπορούσε να μετασχηματισθεί σε τράπεζα ανασυγκρότησης, κάτι σαν την παλαιά ΕΤΒΑ.αλλά….

…στην πορεία ότι το

όλο εγχείρημα δεν είχε νόημα καθώς η μητρική (Πειραιώς) μπορούσε να διαχειρισθεί και μόνη της τα προβληματικά δάνεια και τις προβληματικές επιχειρήσεις.

Έτσι, η Πειραιώς αποφάσισε να απορροφήσει την Γενική και το προσωπικό της θα απορροφηθεί από την… μαμά. Καταστήματα θα συγχωνευθούν με το υπόλοιπο δίκτυο της Πειραιώς και κάποια θα κλείσουν.

Κάποιοι θα το αντέξουν, κάποιοι όχι… Έτσι είναι η ζωή!

Τι θα κάνει ο Νίκος Καραμούζης; Άλλοι λένε ότι θα παραμείνει στο στελεχιακό δυναμικό της Πειραιώς και άλλοι ότι δεν θα δεχθεί την «υποβάθμιση» και θα φύγει.

Δύο είναι τα γνωμικά που αφιερώνει σήμερα η στήλη στον κ.Καραμούζη: 1. Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται 2. Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει…

Όσον αφορά στο «συνάφι» ημών των δημοσιογράφων, θα πρέπει κάποτε να μάθουμε ότι καλός τραπεζίτης είναι αυτός που φέρνει αποτελέσματα, έχει ιδέες και «ταράζει» τα λιμνάζοντα ύδατα και όχι αυτός που όσο έχει «καρέκλα» τον υμνούμε (για ευνόητους λόγους) και μόλις τη χάσειτου ρίχνουμε…πετριές…

“Το ενδιαφέρον των ξένων είναι απίστευτο”. Με την φράση αυτή περιέγραφε χθες ανώτατο στέλεχος της διοίκησης της Attica Bank τα μηνύματα από τις επαφές που πραγματοποιούν οι σύμβουλοι.

Η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας θα γίνει σε κανα δίμηνο.

Θα φύγει ο Στουρνάρας, θα μείνει; Ιδού το στοίχημα.

Μου έλεγε ένα πουλάκι: “Εάν ο Στουρνάρας πάει στην Τράπεζα της Ελλάδος πιστεύεις ότι δεν μπορεί να προσφέρει στην διαπραγμάτευση του χρέους; Σου θυμίζω ότι οι υπογραφές κάτω από τα μνημόνια και τις συμβάσεις του χρέους είναι τρεις: Του Πρωθυπουργού, του υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της ΤτΕ. Άρα δεν αλλάζουν πολλά ως προς τις υπηρεσίες του Γιάννη. Σωστά;”…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα