MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

- Τι μας είπε η Pricewatercoopers; Οτι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να κάνουν ενεργή διαχείριση των κόκκινων δανείων. Δηλαδή, αυτό που πάει να κάνει η τράπεζα Πειραιώς με την Γενική. Χρυσός υπάρχει παντού, αρκεί να έχει κανείς υπομονή, όπως σημειώνεται γνωστός τραπεζίτης στην στηλη. Ιδωμεν, διότι εδώ έχουμε μπλέξει και με την γραφειοκρατική τρόικα.

-

Βέβαια, η κάθε τράπεζα έχει τη δική της στρατηγική. Ο λόγος για την Εθνική η οποία ειναι έτοιμη να πουλήσει δάνεια εταιρικά χαρτοφυλάκια αξίας περίπου 700 εκατ ευρω σε ξένα distress funds με τιμή 40 με 50 σεντς του ευρώ. Το deal ειναι σχεδόν έτοιμο και οι υπογραφές θα πέσουν σε κανά μήνα, το αργότερο!

- Κυκλοφορεί η πληροφορία οτι οι τραπεζίτες θα προτείνουν στην τρόικα να αγοραστούν τα warrants των τραπεζών απο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικης Σταθερότητας και εν συνέχεια το Ταμείο να αρχίσει να πουλά με placements τις μετοχές των τραπεζών. Δεν ειναι κακό αλλά η τρόικα δεν είναι πολύ βέβαιο οτι θα το δεχθεί. Το μόνο βέβαιο απο τις εν λόγω πληροφορίες ειναι οτι οι τραπεζίτες θέλουν να απεγκλωβιστεί το τραπεζικό σύστημα απο την αγκαλιά του κράτους.

- Έχουν δίκιο. Διότι τράπεζες ελεύθερες, σημαίνει ρευστότητα στην αγορά. Θέλω όμως να σας πω οτι ο μεγαλύτερος βραχνάς για τις ελληνικές τράπεζες είναι τα δάνεια των 100 και πλέον δις ευρω προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τραπεζα και όχι τόσο τα 27,5 δις ευρώ που πήραν οι τέσσερις συστημικές απο το ΤΧΣ, δηλαδή το δημόσιο.

Ο Bankieris

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars