MONEY TALKS

08:17 7/5/2014 - Πηγή: BankWars

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ


Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Παραμένει φαβορί ο νυν διοικητής Γιώργος Προβόπουλος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, διαρρέουν πως η επιλογή Διοικητή θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Πολύ καλά ακούω οτι πάει η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Αφού ολοκληρωθεί, η τραπεζα

πλέον θα επικεντρωθεί όπως λένε τα στελέχη της στην τόνωση των υγιών επιχειρήσεων και στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Πάντως, το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων της Εθνικής κρίθηκε από τα πιο υγιή της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, σύμφωνα με την διαγνωστική μελέτη της BlackRock. Ωστόσο, η παρατεταμένη ύφεση έχει χτυπήσει όλες τις ελληνικές τράπεζες.

Μιας και ο λόγος για τα προβληματικά δάνεια, ακούω οτι μετά τις ευρωεκλογές – και εφόσον υπάρξει πολιτική σταθερότητα – θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους υπερχρεωμένους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τον χορό θα ανοίξει η ακτοπλοΐα…

´Οσο για τις επιχειρήσεις της ιχθυοκαλλιέργειας το εγχείρημα της εξυγίανσης μέσω συγκέντρωσης του κλάδου συναντά δυσκολίες καθώς οι επιχειρηματίες ανθίσταται. Ορισμένοι λένε «δεν τσιμπάμε στα δολώματα».

Μαθαίνω οτι ορισμένα στελέχη που ήταν στην Eurobank και αποχώρησαν με την εθελουσία, ή όταν ξεκίνησε η περιπέτεια της Τράπεζας, αρχίζουν να μετανιώνουν…

…Δεν ξέρω πως τα πάει με τα …κεριά και τα …λιβάνια ο κ.Χ.Μεγάλου, αλλά πολλά θυμιατά είναι έτοιμα να ανάψουν εις …δόξαν του…

ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ: Επειδή και στο χώρο των τραπεζών, υπάρχουν …ανησυχούντες για την τύχη της Χρυσής Αυγής, το νέο είναι ότι το κράτος και τα άλλα κόμματα, δεν πρόκειται να κάνουν αυτή τη φορά το λάθος να της δώσουν νέους πόντους. Θα επιτραπεί κανονικά η κάθοδός της στις ευρωεκλογές.

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα