MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Ολοκληρώνεται αύριο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank. Είναι σημαντικό,πέρα από τα κεφάλαια, η προέλευσή τους. Long term κεφάλαια, δηλαδή παραδοσιακοί θεσμικοί επενδυτές, εμπιστεύονται την τράπεζα. Πάνω από 5 δις ευρώ οι προσφορές

με τιμή στα 0,30 ευρώ

Σε αυτής της ποιότητας επενδυτές απευθύνεται και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία πραγματοποιεί παρουσιάσεις στην Νέα Υόρκη και στην Βοστώνη. Από πλευράς κάλυψης, το 100% είναι δεδομένο. Από πλευράς τιμής, τα 2,8 ευρώ μάλλον δεν «παίζουν» και τα 2,5 «πλησιάζονται».

Σε αύξηση κεφαλαίου προχωρά και η τράπεζα Αττικής προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακες ανάγκες ύψους 398 εκατ ευρώ. Μαθαίνω οτι η αμκ δεν θα ειναι τόσο υψηλή, ως προς τα κεφάλαια, αλλα περίπου 300 εκατ ευρω.

Αμέσως μετα τις ευρωεκλογές και εν μέσω του καλοκαιριού η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές. Ακούω ότι το πλάνο ετοιμάζεται και το μόνο που απομένει είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Επίσης, ενδιάμεσα θα γίνει και μια έκδοση ομολόγου ετήσιας διαρκείας το οποίο θα απευθυνθεί στην ελληνική αγορά.

Έρχεται εξαγορά των warrants από τις τραπεζες αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου. Ετοιμαστείτε.

Ο κακός χαμός …πίσω από τις κουρτίνες για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει, εννοείται, με τη σύμφωνη γνώμη του Ντράγκι. Η άποψη πάντως των τραπεζιτών που δεν φορούν παρωπίδες, είναι ότι “η Τράπεζα Ελλάδος έχει Διοικητή”…Σαφές.

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars