MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

“Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα κατατεθεί οριστικά την επόμενη εβδομάδα”. Τάδε έφη ο Γιάννης Στουρνάρας, βάζοντας τέλος στην τρίμηνη καθυστέρηση.

Αμέσως μετά η Eurobank θα προχωρήσει, τις πρώτες ημέρες του Απριλίου σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,7 δις ευρώ.

Τα 2 δις ευρώ θα τα βάλλουν τα ξένα funds, Fairfax, York Capital και Apollo. Τα υπόλοιπα 700 εκατ ευρώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Κι αυτό διότι το νομοσχέδιο θα είναι light και η κυβέρνηση για λόγους πολιτικής σταθερότητας αποφάσισε το ΤΧΣ να μην πέσει στο ποσοστό του στην Eurobank κάτω από το 50%.

Στην Νέα Υόρκη ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος συνέφαγε με 56 ξένους επενδυτές και μαθαίνω ότι το κλίμα στις επαφές είναι ιδιαίτερα θετικό. “Είναι έτοιμοι οι ξένοι να βάλλουν πολλά λεφτά στις ελληνικές τράπεζες“, έλεγε στην στήλη τραπεζίτης δίνοντας το στίγμα της γρήγορης ιδιωτικοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Στις 24 Μαρτίου ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πέτρος Χριστοδούλου θα βρεθεί στο Λονδίνο προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει η Morgan Stanley.

Σήμερα θα γίνει ο δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων των υπουργών με την τρόικα. Το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων με στόχο την συμφωνία είναι για την Κυριακή.

Έως τότε χρειάζονται γερά νεύρα…

…Και βέβαια, όλα θα τελειώσουν όπως έχουν …προγραμματιστεί να τελειώσουν. Ενδιάμεσα «θρίλερ», επιτρέπονται, όπως και η χρήση …λεξοτανίλ.

O Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα