MONEY TALKS

08:11 7/2/2014 - Πηγή: BankWars

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
Έξι ανοδικές συνεδριάσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι επενδυτές, κυρίως ξένοι, επικροτούν τα θετικά μηνύματα που εκπέμπουν οι δανειστές οσον αφορά την διευθέτηση του χρέους.

Η συζήτηση έχει φουντώσει και η πολιτική στήριξη που δίνεται στην κυβέρνηση απο την ευρωπαϊκή πλευρά είναι εμφανής. Δεν αποκλείεται να δούμε λίαν συντόμως και καμιά έκδοση- έκπληξη ομολόγων.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα¨ Πωλ Τόμσεν θα επιστρέψει

σύντομα στην Αθήνα. Τάδε έφη ο εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου Τζερι Ράις κατά την χθεσινή ενημέρωση.

Το συντονισμένο μπαράζ θετικών ειδήσεων για την πορεία της οικονομίας αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Μια θετική και ζωτικής σημασίας για την αγορά είδηση ήρθε χθες το βράδυ απο την διοίκηση της Εθνικής Τραπεζας. Μιλώντας σε 280 επιχειρηματίες του νομού Καβάλας ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς δήλωσε οτι η τράπεζα έχει δεσμεύσει 3 δις ευρω για την χρηματοδότηση, εντός του 2014, υγιών και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Το ποοόν μεταφράζεται σε ισόποση διοχετεύση ρευστότητας στην αγορά. Πρόκειται για μια θετική είδηση την οποία έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις.

Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank προκειμένου να ορίσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Γκίκας Μάναλης δεν έχει αποσυρθεί απο το προσκήνιο και ασκώντας έμμεσες πιέσεις διεκδικεί τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Μαθαίνω οτι η διοίκηση της τράπεζας που είχε καταλήξει, λόγω προσόντων, στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, θα περάσει μια “συμβιβαστική” πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο κ.Μάναλης θα γίνει Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ.Αντωνόπουλος Αναπληρωτής Διευθύνων Συμβουλος.

Εννοείται, ότι Πρόεδρος παραμένει ο κ.Γιάννης Γαμβρίλης

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars