MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

. Μαθαίνω οτι ο Γ. Προβόπουλος πήρε….εγγυήσεις από υψηλό επίπεδο ότι δεν θα φύγει από τηνΤτΕ με την λήξη της θητείας του κι αυτή θα ανανεωθεί. Μην ξεχνάτε ότι το αφεντικό της Κεντρικής μας Τράπεζας είναι ο σούπερ Μάριο (Ντράγκι) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

. Μετά απο παλλινωδίες, παρεμβάσεις και διάφορα άλλα, ο Πρόεδρος της ATTICA BANK

διάλεξε τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιλογής του. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, μέχρι τώρα επικεφαλής του Ταμείου Παρακαταθηκων και Δανείων.
Πρόκειται για ένα αξιόλογο στέλεχος με καλές σπουδές και γνώση των τραπεζικών θεμάτων.

. Μαθαίνω βέβαια οτι για φθάσει μέχρι εδώ η ιστορία, πέρασε από… σαράντα κύματα. Ο Πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Γαμβρίλης επεδίωκε την πρόσληψη διευθύνοντος συμβούλου. Μάλιστα, στην προσπάθεια αυτή, μου λένε, οτι τον βοήθησε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος , ο οποίος έστειλε επιστολές στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση…
…Αφού λοιπόν προσφέρθηκαν αρκετοί για την θέση και άλλοι …κάηκαν στην πορεία, ο νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντα του.

. Μικρά αλλά σταθερά βήματα γίνονται στην ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ της ΤτΕ και της τρόικας όσον αφορά τα ανοικτά τραπεζικά ζητήματα. Η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μεγάλη και το ζήτημα είναι πολιτικό, καθώς συνδέεται με την συνολική διαπραγμάτευση που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση με την τρόικα. “Μας στριμώχνουν στα τραπεζικά. Θα δούμε”, έλεγε στην στηηη γνωστός τραπεζίτης.

. Επιμένουν να …βάζουν στο μάτι τα χρήματα του ΤΧΣ που είναι για τις τράπεζες και που αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια των καταθέσεων, πολλοί πολιτικοί παράγοντες από όλο το φάσμα, ώστε να καλυφθεί έτσι το μεγαλύτερο μέρος του χρηματοδοτικού κενού των 11 δισ της χρονικής περιόδου μέχρι το 2016….

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα