MONEY TALKS

08:59 7/1/2014 - Πηγή: BankWars

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας τονίζουν σε κάθε ευκαιρία οι τραπεζίτες. Τρέμουν στην ιδέα πολιτικής αναταραχής, η οποία θα ακύρωνε οτι έχει γίνει μέχρι τώρα.

.Η ανησυχία είναι έκδηλη και μαθαίνω οτι η ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων αποτελεί το βασικό θέμα στις συσκέψεις των τραπεζικών επιτελείων…

. Σε λίγες ημέρες έρχεται εκ νέου η τρόικα, η οποία καλείται να δώσει απάντηση σε δύο καυτά, για τον τραπεζικο κλάδο θέματα: Πρώτον, τι θα γίνει με την αύξηση μετοχικού

κεφαλαίου της Eurobank διότι καλή και πιθανόν δικαιολογημένη η καθυστέρηση του νομοσχεδίου λόγω φόρτου εργασίας. αλλά δεν φθάνει… Τραπεζικές πηγές αναφέρουν οτι το θέμα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα …

. Τώρα το αν ισχύει η όχι η πληροφορία οτι η τρόικα¨ δεν επιτρέπει στο ΤΧΣ να βάλει εκ νέου λεφτά σε τράπεζα που έχει ήδη ανακεφαλαιοποιηθει με κρατικό χρήμα δεν ξέρουμε ακόμη. Στην περίπτωση όμως που όντως ισχύει τότε ανατρέπονται τα πάντα για την Eurobank.

. Το τραπεζικό σύστημα έχει ανάγκη να βρεθεί η χρυσή τομή και το εγχείρημα της ιδιωτικοποίησης θα στεφθεί με επιτυχία! Κοντός ψαλμός αλληλούια.

. Το δεύτερο θέμα στο οποίο η τρόικα πρέπει να απαντήσει είναι αν κάνει αποδεκτό η όχι το αίτημα των τραπεζιτών για αλλαγή του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 8%, όπως ισχύει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η θα διατηρηθεί στο 9% όπως συμβαίνει στις τράπεζες σε μνημονιακές χώρες.

. Ετοιμάζονται, μαθαίνω, στην τράπεζα Πειραιώς για να προχωρήσουν στην πώληση “τελειωμένων” προβληματικών δανείων, επιχειρηματικών, σε ξένα distress funds. Οσονούπω, οι ανακοινώσεις.

Ο Bankieris

-

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars