MOBIUS: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ – Φθηνό το Χ.Α. – Κάντε μπίζνες με τους Κινέζους!

Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, υποστηρίζει με συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο μεγαλοεπενδυτής Mark Mobius, ενώ δηλώνει “αγοραστής”.

Ο Mobius χαρακτηρίζει φθηνό το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, καθώς αποτελούν το “κλειδί” για την ανάκαμψη, όπως υποστηρίζει.

Ο Mobius στέκεται ιδιαίτερα στους Κινέζους επενδυτές, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Δώστε δουλειές στους

Κινέζους. Δώστε λιμάνια, σιδηροδρόμους, μην τους φοβάστε. Διαθέτουν τεράστια κεφάλαια και θέλουν να χτίσουν κερδοφόρες επιχειρήσεις».

Αναφορικά με την επενδυτική στρατηγική της εταιρείας του απέναντι στην Ελλάδα, ο Μαρκ Μόμπιους τονίζει πως δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς θεωρεί πως η τρέχουσα πτώση των τιμών στο χρηματιστήριο αποτελεί ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις, ιδίως σε τράπεζες, οι αποτιμήσεις των οποίων δείχνουν «ιδιαίτερα ελκυστικές για εμάς». Ο ίδιος υπογράμμισε πως η εταιρεία του έχει ήδη τοποθετηθεί στην Εθνική Τράπεζα.

Πρόσθεσε πάντως ότι οι τράπεζες μάλλον θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση καθώς αυξάνουν τις προβλέψεις τους για τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ παρατήρησε ότι οι τράπεζες θα πρέπει τώρα να αναλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο του βάρους της κρίσης, ελαφρύνοντας το βάρος που σηκώνουν οι απλοί πολίτες.

«Η αγορά είναι φθηνή και εμείς αγοράζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μόμπιους, ενώ υποστήριξε πως η εταιρεία του δεν καταγράφει ζημιές από τις τοποθετήσεις σε ελληνικά ενεργητικά στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα