Lloyds: Πουλάει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 500 εκ. λιρών

Η Lloyds Banking Group ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 500 εκατ. λιρών σε δύο ξεχωριστές συμφωνίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής της τράπεζας για την πώληση μη βασικών δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης.

Η βρετανική τράπεζα

συμφώνησε να πουλήσει χαρτοφυλάκιο από μοχλευμένα δάνεια στην ELQ Investors II Ltd., μονάδα της Goldman Sachs Group Inc. (GS), έναντι 254 εκατ. λιρών.

Η Lloyds θα πουλήσει επίσης τη γερμανική μονάδα ασφαλειών ζωής, Heidelberger Lebensversicherung AG, σε κοινοπραξία που ανήκει στις Cinven Partners LLP και Hannover Rück SE έναντι 250 εκατ. λιρών.

Η συναλλαγή αναμένεται να οδηγήσει σε ζημιές ύψους περίπου 330 εκατ. λιρών στους λογαριασμούς του βρετανικού ομίλου, αλλά επίσης αναμένεται να ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια της κατηγορίας 1 κατά 0,4 δισ. λίρες με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η τράπεζα επιδιώκει επίσης να πουλήσει 8,7 δισ. δολ. σε χρεόγραφα που συνδέονται με την αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων καθώς και τη μονάδα διαχείρισης παγίων Scottish Widows Investment Partnership.

Keywords
Τυχαία Θέματα