Lamda Development: Πιέσεις στη μετοχή λόγω φημών για αποχώρηση από την επένδυση του Ελληνικού

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Lamda Development, εν μέσω δημοσιευμάτων για το ενδεχόμενο αποχώρησης της εταιρείας από την επένδυση στο Ελληνικό.

Η μετοχή υποχωρεί 3,3% στα 5,20 ευρώ. Η υλοποίηση της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο βρίσκεται στον αέρα. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, η Lamda Development, με ανακοίνωση “βόμβα”, ως προς τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργείου Πολιτισμού περί οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου και επιβολής 16 όρων για την έγκριση του Σχεδίου Ανάπτυξης, τόνιζε ότι η επένδυση στο Ελληνικό είναι αδύνατη όσο συνεχείς ανατροπές και

νέα εμπόδια οδηγούν σε αλλοίωση του Σχεδίου Ανάπτυξης με τρόπους που δεν προβλέπονται από τη Σύμβαση.

H Lamda Develpment έχει προειδοποιειήσει ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να απαιτήσει από την πολιτεία την προσήλωση στα συμβατικά κείμενα που έχει υπογράψει με την κοινοπραξία, καθώς αυτό αποτελεί τη μόνη ασφαλή οδό για την έναρξη του έργου.

Τα βασικά σημεία έχει θίξει η εταιρεία έχουν ως εξής:

-όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα εντός της έκτασης είχαν γνωστοποιηθεί στους εννέα υποψήφιους επενδυτές στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκηρύχθηκε το 2011.

-η επικυρωμένη από τη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2016 – Σύμβαση περιλαμβάνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την περίπτωση εύρεσης νέων αρχαιοτήτων, ενώ, ούτως ή άλλως, εξακολουθούν να ισχύουν καθ’ ολοκληρία και όσα προβλέπουν οι αρχαιολογικοί νόμοι.

-ανατροπή που επηρεάζει σημαντικό τμήμα του σχεδιασμού του έργου, αυξάνει σημαντικά και με τρόπο μη προβλέψιμο τους κινδύνους από τη γραφειοκρατία, ενώ δυσχεραίνει σημαντικά την προώθηση των επιμέρους επενδύσεων.

-δημιουργούνται σοβαρές επιπτώσεις στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης της έκτασης.

-εγείρονται συνεχώς νέα εμπόδια που διαρρηγνύουν το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης. Ως αποτέλεσμα δημιουργείται έντονος προβληματισμόςως προς τη δυνατότητα υλοποίησης της επένδυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα