Τα αποτελέσματα στον β’ γύρο των εκλογών – Ανατροπή με Δούκα στον Δήμο Αθηναίων – Κερδίζουν οι «γαλάζιοι» αντάρτες σε 4 Περιφέρειες – Νίκη Κουρέτα στη Θεσσαλία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση ψήφων στις 6 περιφέρειες και τους 84 δήμους για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Από τα έως τώρα στοιχεία, ο β’ γύρος έφερε ανατροπές, με τη ΝΔ να κερδίζει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον Δ. Πτωχό να συγκεντρώνει 52,59%, έναντι 47,41% του Π. Τατούλη.

Στις υπόλοιπες προηγούνται οι «αντάρτες» από το γαλάζιο στρατόπεδο, ενώ στη Θεσσαλία ο Δημήτρης Κουρέτας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) με 59,50% κερδίζει τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος συγκεντρώνει 40,50%.

Στα Ιόνια νησιά και στη Δυτική Μακεδονία η κυβέρνηση χάνει από «γαλάζιους αντάρτες».

Συγκεκριμένα,

στα Ιόνια νησιά κερδίζει ο Ιωάννης Τρεπεκλής με 66,19%, έναντι 33,81% της Ρόδης Κράτσα.

Στη Δυτική Μακεδονία ο Γ. Αμανατίδης κερδίζει με 56,73%, έναντι 43,27% του Γ. Κασαπίδη.

Ήττα καταγράφει η ΝΔ και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου ο Αλκιβιάδης Στεφανής με 45,85% χάνει από τον Κώστα Μουτζούρη με 54,15%.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο Χρ. Τοψίδης με 50,71% προηγείται του Χρ. Μέτιου, ο οποίος συγκεντρώνει 49,29%.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Έκλεισαν οι κάλπες για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές και ήδη ξεκίνησε η καταμέτρηση.

Βάσει των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, έξι Περιφέρειες δεν κατάφερα να εκλέξουν από την πρώτη Κυριακή Περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με την τρίτη και τελευταία ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, η συμμετοχή στις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές είναι στο 31,21%, ενώ το ίδιο διάστημα στον α’ γύρο ήταν 42,6%. Το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής εμφανίζεται στα Ιόνια Νησιά με 24,6%, έναντι 40,8% την προηγούμενη Κυριακή.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στις 13 περιφέρειες της χώρας:

Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών στους δήμους όλης της χώρας:

Keywords
Αναζητήσεις
live-ta-apotelesmata-gia-ton-v-gyro-ton-dimotikon-kai-perifereiakon-eklogon--synechis-roi.htm
Τυχαία Θέματα